Cele mai citite
 


Buget mai mic pentru Spitalul TBC din Satu-Mare
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Spitalul TBC Satu Mare a primit pentru primul trimestru din acest an doar 85% din bugetul perioadei similare a anului trecut.

Directorul financiar-contabil, Călin Tudorache, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, dacă bugetul primului trimestru din 2010 era de 1,78 milioane lei, în acest an instituţiei i-a fost alocată suma de 1,79 milioane lei, aproximativ 85% din suma anului trecut.
Bugetul total pe anul trecut al instituţiei a fost de 9,3 milioane de lei, din care aproape 70% au fost cheltuiţi pe salarii, făcându-se şi investiţii în clădire şi aparatură.
La rândul său, directorul spitalului, Ioan Sergiu, a precizat că, în judeţ, numărul persoanelor bolnave de TBC a scăzut de la 400 în 2009, la 325 în 2010, mortalitatea din cauza acestei boli fiind de 4,7 raportat la 100.000 de locuitori.
"La nivelul judeţului rata de succes este de 82,2%, ideal ar fi să fie peste 85%. Preponderent se îmbolnăvesc bărbaţii, la un raport de 2 la 1, grupa cea mai afectată având vârsta între 20-60 de ani", a precizat Ioan Sergiu.
Directorul spitalului a precizat că tratamentele sunt gratuite pentru pacienţi, iar, spre deosebire de alte spitale, aici analizele nu se plătesc.
Spitalul TBC Satu Mare administrează două clădiri, una în municipiul reşedinţă şi una în comuna Bixad, având în total 200 de paturi. AGERPRES /(AS - Gheorghe Pietrar)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Investiţii de un milion de euro la Spitalul Judeţean Târgovişte Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va investi circa un milion de euro în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, banii fiind alocaţi prin hotărâri ale consiliului care privesc reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, a centralei termice, a intrării în incinta unităţii medicale şi a curţii spitalului...
Dâmboviţa: Investiţii de un milion de euro la Spitalul Judeţean Târgovişte Târgovişte, 4 nov /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va investi circa un milion de euro în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, banii fiind alocaţi prin hotărâri ale consiliului care privesc reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, a centralei termice, a intrării în incinta unităţii...
Galaţi: Investiţii de peste trei milioane de lei în sănătate Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi a primit de la Ministerul Sănătăţii peste trei milioane de lei pentru finanţarea diverselor lucrări de reparaţii şi modernizări la spitalele Judeţean, TBC şi de Boli Infecţioase, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.
Satu Mare: CJAS a reuşit în 2013 achitarea mai multor restanţe din anii anteriori Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare încheie anul 2013 cu un buget cu 20% mai mare decât cel din anul anterior, reuşind să deconteze multe restanţe şi din anii anteriori.
Dan Marian (PNL Vaslui): Amendamentele la buget pe care nu ne-au lăsat să le susţinem în comisii le prezentăm în plen Senatorii liberali de Vaslui, Dan Marian şi Nelu Tătaru, au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă că amendamentele redactate la proiectul legii bugetului, pe care nu au fost lăsaţi să le susţină în comisii, le vor prezenta la dezbaterea în plen. Totodată, ei i-au solicitat preşedintelui PSD Vaslui...
Nicolăescu: Statul, ca acţionar la Antibiotice Iaşi, dă posibilitatea realizării de investiţii pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie Hotărârea de guvern şi memorandumul cu privire la Antibiotice Iaşi aprobate în şedinţa Executivului de miercuri au ca scop protejarea producţiei de medicamente din România, 50% din profitul estimat în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2013 al întreprinderii urmând să fie utilizat pentru investiţii...