Cele mai citite
 


Buzău: Exerciţiu tactic pentru aplicarea Planului roşu de intervenţie în caz de accidente grave
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Peste 50 de persoane au participat marţi, timp de o oră, la un exerciţiu tactic, organizat, pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, în premieră, de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

 

Exerciţiul a simulat un accident de circulaţie în care au fost implicate un microbuz de călători şi un autoturism, în urma căruia mai multe persoane au fost accidentate grav şi au rămas încarcerate.
"Toate forţele implicate au acţionat conform sarcinilor prevăzute în aplicarea Planului roşu de intervenţie la nivelul judeţului în cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple, plan elaborat la sfârşitul anului trecut de Instituţia Prefectului", a declarat, pentru AGERPRES, lt. col. Dan Manciulea, adjunctul şefului ISU Buzău.
La exerciţiul tactic au participat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Neron Lupaşcu" al judeţului Buzău, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, de la Spitalul Judeţean Buzău, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.
Planul roşu se va aplica atât în caz de accidente rutiere, cât şi în eventualitatea producerii unor evenimente cu mai multe victime. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...
Sălaj: Accident de circulaţie cu nouă victime; a fost activat planul roşu de intervenţie Un număr de nouă persoane au ajuns la spital în urma coliziunii a două autovehicule, duminică, între localităţile Badon şi Borla, în urma accidentului fiind activat planul roşu de intervenţie.
Olt: ISU a organizat primul exerciţiu în caz de accident naval pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a desfăşurat miercuri, în premieră, un exerciţiu în caz de accident naval cu victime multiple pe Dunăre, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu.
Vaslui: Ambulanţă implicată într-un accident de circulaţie O ambulanţă de la Staţia Bârlad a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost implicată, luni dimineaţă, într-un accident de circulaţie. Ambulanţa se deplasa la o solicitare, iar în dreptul Grădinii Publice din Bârlad a intrat în coliziune cu un autoturism.
Buzău: A fost inaugurat Dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă Operaţionalizarea Dispeceratului integrat ISU-Ambulanţă a avut loc, vineri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Neron Lupaşcu' al judeţului Buzău, în prezenţa secretarilor de stat Raed Arafat şi Mihai Capră.
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015 (cronologie) Şase persoane au fost rănite după ce un autocar de călători s-a răsturnat , la 22 noiembrie 2015, în apropierea oraşului Băile Herculane, pe DE 70. Traficul rutier a fost blocat în perimetrul afectat al DE 70.