Cele mai citite
 


Tuberculoza afectează noi categorii sociale
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Plamanii
 

Numărul cazurilor de tuberculoză înregistrate în 2010 în judeţul Buzău este în scădere cu peste 10 procente faţă de anul precedent, dar afectează noi categorii sociale, cum ar fi intelectualii şi persoanele cu pregătire medie.

"Cu o incidenţă de 73 de cazuri la suta de mii de locuitori, judeţul Buzău se situează sub media pe ţară, dar tuberculoza afectează noi categorii sociale, iar mai nou am înregistrat nouă cazuri de chimiorezistenţă ale căror şanse de vindecare sunt mult mai mici, iar costurile de tratare sunt de câteva zeci de ori mai mari', a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, dr. Elena Brâncuş, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.


Potrivit sursei citate, trei cadre didactice care predau la patru instituţii de învăţământ din Buzău au contactat bacilul koch, iar cele patru colectivităţi cu peste 800 de elevi sunt investigate şi supuse tratamentului preventiv.
'În anul 2001 judeţul Buzău a înregistrat 107 cazuri la suta de mii de locuitori, dar rata de vindecare de peste 90 la sută ne-a condus la o incidenţă în 2010 de numai 73 de bolnavi la suta de mii de locuitori, dar au apărut cazuri noi, printre acestea regăsindu-se doctori, ingineri, preoţi, profesori sau cadre medicale cu pregătire medie, iar un medic a murit', a mai spus dr. Elena Brâncuş. AGERPRES/(A-Dorin Ivan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: 41 de cazuri de tuberculoză la 100.000 de locuitori în judeţ, în 2013 Numărul cazurilor de tuberculoză au scăzut semnificativ în România, dar ţara noastră ocupă, totuşi, primul loc în UE, cu cea mai mare incidenţă a acestei boli.
Buzău: Numărul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor este de aproximativ trei ori mai mare ca anul trecut În ultima săptămână, numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii aflate în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău este de aproape trei ori mai mare faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.
Buzău: Numărul cazurilor de rubeolă este în creştere Un număr 52 de cazuri de rubeolă şi două cazuri de rujeolă, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ.
Buzău:Număr record de cazuri de rubeolă în 31 de şcoli În judeţul Buzău, numărul cazurilor de rubeolă este cu peste o treime mai mare faţă de săptămâna trecută, ajungând la 224 de elevi bolnavi din 31 de unităţi şcolare.
Buzău: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, în creştere cu 15% Peste 2.220 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii în judeţul Buzău, în ultima săptămână, cu aproape 15% mai multe decât în săptămâna precedentă.
Londra: Numărul cazurilor de tuberculoză a crescut cu 50% în ultimul deceniu Londra poate fi considerată 'capitala tuberculozei' în Europa Occidentală, în condiţiile în care numărul cazurilor a înregistrat o creştere cu 50% în ultimul deceniu, relevă un articol publicat recent în revista medicală Lancet, preluat de New York Times.