Cele mai citite
 


Campanie naţională de educaţie rutieră
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Accidentele de circulaţie, produse în 2010, în România, s-au soldat cu circa 7.000 de persoane rănite şi cu peste 2.300 de morţi, a spus joi Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, la lansarea Campaniei naţionale de educaţie rutieră 'Atenţie! Circul şi eu!'.

Campania, care se derulează în perioada 24 martie - 10 aprilie 2011, face parte din 'Programul naţional de acţiuni prioritare în domeniul transporturilor 2011, Anul siguranţei cetăţeanului în transporturi' şi se desfăşoară sub egida Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Sănătăţii.
,,Educaţia, instruirea şi respectarea regulilor de circulaţie sunt cele trei dimensiuni pe care ne axăm campania. Înfiinţarea corpului unic de control în trafic ne va permite să avem un trafic mai fluid şi mai sigur', a precizat ministrul Boagiu.
Scopul campaniei este de conştientizare a copiilor şi tinerilor cu vârsta între 6 şi 18 ani cu privire la pericolul rutier, de informare a opiniei publice asupra vulnerabilităţii şi comportamentului în trafic al tinerilor, şi, implicit, de scădere a numărului de accidente şi victime în rândul utilizatorilor vulnerabili cu vârste între 6 şi 18 ani.
Campania se va desfăşura pe mai multe etape, joi, Liceul Lazăr din Capitală, găzduind şi o expoziţie a primelor desene ce vor participa la Concursul Naţional creativ pentru copii cu mesaje pentru şoferi care se va încheia pe 1 mai.
În perioada 24 martie - 10 aprilie, vor avea loc activităţi de educaţie rutieră în 250 şcoli, distribuirea de materiale informative în toate unităţile de învăţământ.
În cadrul campaniei de educaţie rutieră, în perioada iunie-septembrie, se vor realiza pliante şi broşuri pentru şoferi, cu desenele sau mesajele câştigătoare şi distribuirea acestora în trafic şoferilor amatori şi profesionişti, iar în septembrie, se va realiza şi o broşură pentru elevi cu mesaje din partea şoferilor.
Conform reprezentanţilor Direcţiei Rutiere din MAI, în ceea ce priveşte şoferii, cauza accidentului cea mai frecvent întâlnită se referă la viteza excesivă, viteza neadaptată, neacordarea priorităţii pietonilor şi altor vehicule, alte preocupări în timpul şofatului, asumarea iresponsabilă a şofatului pe distanţe scurte, medii şi lungi în condiţii de oboseală accentuată.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie naţională pentru responsabilizarea populaţiei privind boala Alzheimer Campania naţională "Nu uita!", iniţiată de Asociaţia Gerontologica, are ca o parte importantă atragerea medicilor de familie prin intermediul cărora informarea populaţiei se va face mai eficient, a subliniat preşedintele asociaţiei, Adrian Stănescu.
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.
Campanie de informare cu privire la siguranţa, calitatea şi eficienţa medicamentelor generice, lansată de APMGR O campanie naţională de informare şi educare cu privire la siguranţa, calitatea şi eficienţa medicamentelor generice a fost lansată miercuri de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), cu sprijinul Ministerului Sănătăţii (MS) şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi ...
Proiect de moţiune: PSD cere întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică Social-democraţii îi solicită ministrului Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit draft-ului moţiunii pe sănătate, întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică prin reorganizarea sistemului, astfel încât să existe capacitatea de inspecţie şi control pentru...
Aproximativ 1.000 de bucureşteni şi-au măsurat tensiunea arterială într-o campanie naţională Aproximativ 1.000 de bucureşteni şi-au măsurat tensiunea arterială în cadrul Campaniei Naţionale 'Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!' care s-a desfăşurat în perioada 14-15 septembrie, în incinta Băneasa Mall.
Numărul accidentelor de circulaţie la nivel naţional, în scădere cu aproape 12 procente Numărul accidentelor rutiere înregistrate în 11 luni ale anului, la nivel naţional, s-a ridicat la 8336, soldate cu 2126 de morţi şi 7655 de răniţi grav, în scădere faţă de anul trecut, atât la numărul total de accidente cu 11,34 procente, cât şi la cel al răniţilor grav cu 8,8%, a anunţat miercuri,...