Cele mai citite
 


Porumbul modificat genetic MON810 nu prezintă riscuri pentru sănătate sau mediu /EFSA/
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie
 

Bruxelles, 30 iun /Agerpres/ - Autoritatea europeană pentru securitate alimentară /EFSA/ a stabilit marţi că porumbul modificat genetic MON810, interzis în şase state ale Uniunii Europene, nu prezintă riscuri pentru sănătate sau mediu, relatează AFP.

Experţii în OGM /organisme modificate genetic/ ai EFSA au concluzionat că porumbul 810 nu prezintă riscuri pentru sănătatea oamenilor şi animalelor, şi nu constituie o ameninţare pentru mediu, dacă sunt luate măsuri adecvate pentru evitarea unei contaminări cu lepidoptere", se precizează în avizul publicat pe site-ul agenţiei cu sediul la Parma, în Italia.

Germania, Franţa, Grecia, Austria, Ungaria şi Luxemburg au suspendat cultivarea acestei varietăţi de porumb, concepută pentru a rezista la un fluture dăunător, din cauza incertitudinilor legate de eventuale consecinţe pentru sănătate şi mediu.

Avizul EFSA permite Comisiei Europene să propună statelor membre înnoirea autorizaţiei acordate în 1998 pentru importarea şi cultivarea varietăţii MON 810, produsă de firma americană Monsanto. AGERPRES/(Irina Cristea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Polonia interzice cultivarea porumbului modificat genetic Polonia va interzice complet culturile de porumb modificat genetic Monsanto /MON810/ pe teritoriul său, a anunţat miercuri ministrul polonez al agriculturii, Marek Sawicki, citat de agenţia France Presse.
Scandal în Ucraina: Monsanto ar putea să renunţe la fabrica de boabe de porumb modificate genetic Gigantul american agrochimic Monsanto, care intenţiona să construiască în apropiere de Vinniţa /centrul Ucrainei/ o fabrică pentru producţia de boabe de porumb modificat genetic, ar putea să renunţe în cele din urmă la aceste planuri, relatează miercuri agenţia rusă de presă Novâi Reghion.
Mierea cu urme de OGM, în vizorul justiţiei europene Prezenţa în miere a polenului provenit de la porumb modificat genetic, chiar şi într-o cantitate infimă, împiedică o comercializare a mierii fără autorizaţie prealabilă, a hotărât marţi Curtea Europeană de Justiţie /CEJ/, relatează AFP, estimând că această decizie ar putea să le dea noi argumente celor...
Mexic: Protest al fermierilor împotriva porumbului modificat genetic Mai multe mii de fermieri mexicani, conform unor surse până la câteva zeci de mii, au mărşăluit la sfârşitul săptămânii trecute pe străzile principale ale capitalei Ciudad de Mexico pentru a-şi exprima indignarea faţă de intenţia autorităţilor de a permite companiilor multinaţionale de a cultiva porumb...
Toxinele din alimentele modificate genetic prezente în organismul uman/studiu/ Toxinele din alimentele modificate genetic rămân prezente în organismul femeilor însărcinate şi al fetuşilor, putând provoca afecţiuni grave, potrivit unui studiu publicat recent, scrie vineri Daily Mail.
Copii chinezi folosiţi într-un presupus experiment cu orez modificat genetic Greenpeace a denunţat cazul a 24 de minori, care se presupune că au fost hrăniţi cu orez modificat genetic, în cadrul unui studiu menit să analizeze modul în care organismul lor absoarbe pigmentul natural beta-carotenul, informează vineri într-un articol ziarul Las Provincias.