Cele mai citite
 


Fukushima: Trei angajaţi iradiaţi
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Trei angajaţi de la reactorul nr. 3 al centralei nucleare de la Fukushima au fost iradiaţi iar doi sunt spitalizaţi, a anunţat joi Agenţia pentru siguranţă nucleară din Japonia.
 

Cei doi lucrători au fost "expuşi la niveluri de radiaţie cuprinse între 170 şi 180 de milisieverţi", în timp ce munceau în clădirea în care se află turbina, separată de reactor, a indicat Hidekuki Nishiyama, purtător de cuvânt al agenţiei nipone, citat de AFP.

O expunere la 100 de milisieverţi pe o perioadă de un an este considerată nivelul de la care se pleacă pentru a măsura riscul de îmbolnăvire de cancer.

Joi, la aproape două săptămâni de la cutremurul de 9 grade urmat de tsunami, care au devastat nord-estul Japoniei, autorităţile continuau eforturile de răcire a reactoarelor centralei Fukushima Daiichi.

Evacuat în urmă cu o zi, după ce s-au constatat emanaţii de fum negru, personalul a reluat operaţiile de răcire a reactorului nr. 3, unde aprovizionarea cu curent electric a fost restabilită în sala de control, a indicat Agenţia pentru siguranţă nucleară.AGERPRES/(Florence Bedreagă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: Un caz de cancer tiroidian descoperit după criza nucleară de la Fukushima O comisie guvernamentală din prefectura Fukushima, care investighează impactul crizei nucleare de anul trecut asupra sănătăţii localnicilor, a anunţat marţi că a fost descoperit un caz de cancer tiroidian la o persoană tânără, informează agenţia niponă Kyoto.
Japonia: 26 de cazuri de cancer al tiroidei confirmate şi alte 32 probabile la copii din zona Fukushima Un studiu despre impactul radiaţiilor produse în urma catastrofei de la Fukushima asupra locuitorilor prefecturii în care este situată centrala atomică a relevat că 26 de minori sunt bolnavi de cancer al tiroidei şi alţi 32 sunt suspectaţi că ar avea aceeaşi maladie, fără a se stabili însă cu precizie...
Japonia: 13 tipuri de cancer ar putea fi depistate timpuriu datorită unui simplu test sanguin Centrul naţional al cancerului din Japonia intenţionează să dezvolte în cinci ani o metodă cu ajutorul căreia să se depisteze în stadiu timpuriu 13 tipuri de cancer printr-un simplu test sanguin, a anunţat instituţia, preluată marţi de AFP.
Fukushima: ONU recunoaşte potenţialul risc de cancer tiroidian în rândul minorilor Incidenţa cancerului nu va creşte, 'probabil', în Japonia, după accidentul nuclear de la Fukushima din 2011, semnalează un nou studiu al ONU. Acesta recunoaşte însă posibilitatea unei creşteri a riscului de cancer de tiroidă în rândul copiilor expuşi în mai mare măsură la radiaţii, transmite EFE.
Copiii din zona Fukushima sunt mai predispuşi să sufere de cancer tiroidian (experţi) Copiii care trăiesc în Prefectura Fukushima din Japonia sunt mult mai susceptibili să sufere de cancer tiroidian după dezastrul nuclear de la centrala nucleară din zonă, în ciuda negării acestui fapt de către autorităţile japoneze, potrivit unor rapoarte recente citate de agenţia Xinhua.
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.