Cele mai citite
 


Min. Cseke: Statul trebuie să decidă plafonul de cheltuieli cu servicii medicale
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Statul trebuie să decidă nivelul până la care poate acoperi cheltuielile pentru diferitele servicii medicale, iar pentru cele care vor rămâne neacoperite să introducă asigurările private, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

 

Pachetul de bază de servicii medicale pe care Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) intenţionează să îl adopte reprezintă un proiect foarte important, pe care niciunul dintre miniştrii anteriori nu a putut să-l adopte, a adăugat ministrul. Acest proiect se găseşte în strategia de raţionalizare a spitalelor şi urmează să fie alcătuit de experţi ai Băncii Mondiale.
Ministrul a subliniat că în aceeaşi strategie de raţionalizare a spitalelor este prevăzut un punct care prevede că 5 la sută din fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate să fie dirijat către asigurările private. Cseke Attila a menţionat că asigurările private nu au fost introduse până acum pentru că ''populaţia nu este pregătită în acest sens'', iar pe de altă parte, ''nici asigurările private nu acoperă ceea ce ar trebui să acopere''.
Referindu-se la reprofilarea unităţilor sanitare, ministrul Cseke Attila a precizat că aceasta va începe de la 1 aprilie, iar în cazul comasărilor, vor trebui analizate unităţile sanitare şi va fi făcută o clasificare a lor, ceea ce va avea loc în luna următoare.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Constanţa: Ministrul Sănătăţii vrea CNAS în subordinea sa Constanţa, 11 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat duminică, la Constanţa, că, în opinia sa, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să treacă în subordinea ministerului, sau măcar să fie în coordonarea acestuia.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Ministrul Sănătăţii acuză campanii mediatice împotriva eliminării finanţării de la CNAS a spitalelor private Foarte mulţi care îşi pierd privilegiile încearcă, probabil, să facă anumite campanii mediatice împotriva eliminării finanţării spitalelor private din fondurile de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a susţinut, luni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.