Cele mai citite
 


Ministrul Cseke le cere medicilor să-şi schimbe mentalitatea, pentru a nu-şi pierde pacienţii
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a cerut, miercuri, medicilor să-şi schimbe comportamentul faţă de pacienţi, pentru ca sistemul sanitar românesc să nu-şi piardă pacienţii şi finanţarea, în condiţiile în care aceştia vor putea accesa mai uşor servicii medicale din Uniunea Europeană.

"Un cetăţean român va putea accesa servicii medicale în orice stat membru, respectând anumite condiţii, iar statul român va fi obligat să deconteze acele servicii medicale. Măsurile de reorganizare a reţelei spitaliceşti vin exact în scopul de a ne crea o reţea mai eficientă, dar este şi un mesaj către cei care lucrează în acest domeniu: personalul medical va trebui să-şi schimbe mentalitatea, pentru că va exista pericolul de a ne pierde pacienţii", a afirmat ministrul Cseke, la Palatul Victoria.


El a atras atenţia că deja în partea de vest a ţării cetăţenii se îndreaptă către spitale din Ungaria, din localităţile Debrecen sau Szeged, plătindu-şi singuri serviciile, însă, pe viitor, potrivit unei directive europene se vor liberaliza serviciile de sănătate în statele membre ale UE, astfel încât finanţarea să meargă acolo unde se face tratamentul. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ministrul Sănătăţii susţine măsuri de management special pentru judeţele de graniţă Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că trebuie luate câteva măsuri de management special pentru judeţele de graniţă, în perspectiva unei directive europene de liberalizare a serviciilor medicale.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în vizită în judeţul Arad Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat joi, o vizită de lucru în judeţul Arad, cu scopul de a lua pulsul sistemului sanitar arădean.
Ministrul Sănătăţii demarează dialogul şi cu sindicatele din sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut miercuri o primă întâlnire de lucru cu Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS, în care s-au dezbătut strategiile de reorganizare a sistemului sanitar pentru perioada următoare, se arată într-un comunicat de presă al MS.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu discută cu reprezentanţii Camerei Federative a Medicilor despre finanţarea spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu secretarul de Stat Adrian Pană, s-au întâlnit, sâmbătă, cu reprezentanţi ai Camerei Federative a Medicilor (CFM), printre temele de discuţie abordate numărându-se finanţarea spitalelor şi salarizarea medicilor în funcţie de performanţă, se arată într-un...
Ministrul Sănătăţii a cerut inspecţiei sanitare realizarea unor controale în toate spitalele publice Ministrul Sănătăţii (MS) a dispus inspecţiei sanitare de stat realizarea unui control tematic în toate spitalele publice din România în perioada 1 martie - 31 mai, urmând ca rezultatele să fie prezentate la sfârşitul lunii iunie.
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...