Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii: Termenul de semnare a contractului-cadru s-a amânat cu două luni
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Guvernul a amânat până pe 1 iunie termenul până la care medicii de familie vor putea semna contractul-cadru cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.

"Am modificat termenul şi l-am amânat cu două luni, la 1 iunie. Se vor încheia acte adiţionale pe contractul-cadru aflat în vigoare pe următoarele două luni", a spus ministrul.
Termenul iniţial de semnare a contractului-cadru era 1 aprilie, însă majoritatea medicilor de familie a respins prevederile documentului şi au ameninţat că nu îl vor semna.
Medicii de familie refuză să semneze contractul-cadru pe anul 2011 pe motiv că ministerul le impune să asigure servicii medicale suplimentare, care nu pot fi decontate de CNAS şi care nu oferă niciun avantaj asiguraţilor de vreme ce subvenţiile sunt condiţionate.
Ministerul Sănătăţii susţine, însă, că fondurile destinate medicilor de familie nu s-au diminuat în ultimii doi ani, însă ministerul doreşte ca, în 2011, finanţarea să se facă 50% în funcţie de numărul de pacienţi înregistraţi la un anumit doctor de familie şi 50% în funcţie de numărul serviciilor medicale prestate de medicul respectiv. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Nu avem probleme de finanţare, dar am cerut preşedintelui CNAS să mai discute cu medicii de familie Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, că i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, să aibă mai multe întâlniri cu reprezentanţii medicilor de familie, pentru ca aceştia să semneze contractul-cadru pe 2011 -...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Silviu Morariu (PC): Ministrul Attila Cseke pune în paranteză sănătatea populaţiei din România Ministrul Attila Cseke pune în paranteză sănătatea populaţiei din România prin inexistenţa unui contract-cadru agreat de medicii de familie, este de părere coordonatorul Departamentului de sănătate al Partidului Conservator, conf. univ. dr. Silviu Morariu.
Dr. Mihăilă: Medicii de familie semnează contractul cu CNAS Medicii de familie au decis vineri dimineaţă, după ce au avut o nouă întâlnire cu ministrul Sănătăţii, să semneze contractul-cadru pentru 2011.
MS: Pachetul de servicii medicale de bază şi Contractul-cadru 2014 - 2015, aprobate de Guvern Executivul a aprobat marţi proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale, de bază şi minimal, şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015, a anunţat ministerul...
CNAS: Modificările la contractul-cadru aduc o serie de noutăţi menite să asigure un acces mai bun la serviciile medicale Serviciile de prevenţie, respectiv 'consultaţia preventivă', au fost introduse în pachetul minim de servicii medicale, potrivit modificărilor aduse la contractul-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale şi normelor metodologice de aplicare în anul 2015 care au intrat în vigoare...