Cele mai citite
 


Numărul virozelor, în scădere faţă de săptămâna precedentă
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut fiind cu 7,7% mai mic faţă de săptămâna precedentă, se arată în raportul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNSBT) transmis miercuri Ministerului Sănătăţii.

În săptămâna 14 - 20 martie, au fost înregistrate 108.912 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 7,7% mai puţine comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă, şi 483 de afecţiuni clinice compatibile cu gripa (număr cu 11,6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna precedentă).


Raportul CNSBT evidenţiază faptul că incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi a gripei în ultima săptămână a fost cu 13,4% mai mică decât media a trei săptămâni anterioare şi s-a situat sub valorile maxime aşteptate.


S-a evidenţiat în continuare o pondere mai mare a cazurilor de gripă cu virus B (2/3 din cazurile confirmate), activitatea gripală a avut o intensitate medie, sub formă de focare locale.
Au fost confirmate în laborator 63 de cazuri de gripă (21 de tip AH1N1 şi 42 de tip B) din totalul de 754 înregistrate de la debutul sezonului, respectiv luna octombrie 2010.
Au fost înregistrate şi şapte decese la persoane confirmate cu gripă: cinci cu gripă AH1N1 (în judeţele Argeş, Braşov, Giurgiu (două decese) şi Mureş) şi două cu gripă B (în Municipiul Bucureşti şi în judeţul Iaşi).


Decesele au fost la persoane cu vârsta cuprinsă între 25-77 de ani, cu factori de risc asociaţi.
În ultima săptămână, ratele de absenteism din unităţile preşcolare şi şcolare au fost în scădere.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% în intervalul 11-17 aprilie, faţă de săptămâna precedentă, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis miercuri AGERPRES.
Numărul virozelor respiratorii este în creştere Numărul infecţiilor acute respiratorii au crescut cu 15,8% comparativ cu săptămâna precedentă, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.
Numărul cazurilor de gripă nouă a depăşit 6.200 Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 34 cazuri de gripă cu virus AH1N1 şi două decese.
Numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate Numărul de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute şi gripă a crescut, fiind depăşite valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis miercuri.
MS: Patru decese cauzate de gripă săptămâna trecută Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Patru femei din judeţele Teleorman, Constanţa şi Bucureşti, confirmate cu gripă, au murit săptămâna trecută, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii (MS), citând raportarea Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.
MS: Patru decese cauzate de gripă săptămâna trecută Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Patru femei din judeţele Teleorman, Constanţa şi Bucureşti, confirmate cu gripă, au murit săptămâna trecută, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii (MS), citând raportarea Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.