Cele mai citite
 


OMS: În România, în ultimii ani s-au înregistrat progrese importante în controlul tuberculozei
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

În România, în ultimii ani s-au înregistrat progrese importante în controlul tuberculozei, a subliniat joi, la conferinţa prilejuită de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, dr. Victor Olsavszky.

 

Între 2002 şi 2010, incidenţa tuberculozei a scăzut cu 36,3%, de la 142,2 la suta de mii de locuitori la 90,5. Incidenţa cazurilor noi a scăzut cu 38,6%, iar cea a recidivelor cu 22,7%.
Incidenţa tuberculozei la copiii cu vârsta între 0 şi 15 ani a scăzut în acelaşi interval de timp cu 43,6%, iar mortalitatea cu 39,8%. Ca şi în anii precendenţi, în 2010 judeţele cu incidenţa globală cea mai mare au fost cele din estul şi sud-vestul României.
La valori extreme s-au aflat judeţele Olt cu o valoare a incidenţei globale de 151,9% la suta de mii de locuitori şi la polul opus Harghita, cu incidenţă globală de 27,4% la suta de mii de locuitori.
Pentru a reduce endemia de tuberculoză şi consecinţele umane şi sociale ale bolii, Ministerul Sănătăţii desfăşoară încă din 1995 Programul naţional de control al tuberculozei. Prin acest program se urmăreşte depistarea cât mai precoce a cazurilor de îmbolnăvire şi tratarea lor corectă până la vindecare.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doljul se află în topul judeţelor cu cei mai mulţi bolnavi de tuberculoză Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Dolj au demarat, joi, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, o campanie de informare care are ca scop prevenirea şi reducerea incidenţei acestei boli, în condiţiile în care Doljul se află în topul judeţelor cu cei mai mulţi bolnavi de...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
24 Martie 2016 a fost ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI În 24 martie 1882, Robert Koch comunica lumii ştiinţifice descoperirea bacilului care provoacă tuberculoza, „una dintre cele mai temute boli infecţioase” (R.Koch, 24 martie 1882).
Cluj: 41 de cazuri de tuberculoză la 100.000 de locuitori în judeţ, în 2013 Numărul cazurilor de tuberculoză au scăzut semnificativ în România, dar ţara noastră ocupă, totuşi, primul loc în UE, cu cea mai mare incidenţă a acestei boli.
Incidenţa tuberculozei a scăzut în ultimii 10 ani cu peste 40% Incidenţa tuberculozei a scăzut în perioada 2002-2011 cu 42%, de la 142,2 cazuri la suta de mii la 82,8 cazuri la suta de mii, a subliniat vineri, în conferinţă de presă, dr. Elmira Ibraim, coordonator tehnic al Programului Naţional de Control al Tuberculozei.
Ziua mondială a hepatitei În fiecare an la 28 iulie este marcată Ziua mondială a hepatitei, o boală care afectează din ce în ce mai multă populaţie din întreaga lume.