Cele mai citite
 


Protocol de colaborare România-R.Moldova privind combaterea traficului de substanţe psihotrope
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a semnat, joi, împreună cu ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Alexei Roibu, un protocol de colaborare privind combaterea şi prevenirea traficului de substanţe psihotrope.

 

Oficialul moldovean a subliniat importanţa acestui document, despre care a spus că reprezintă o conjugare a eforturilor şi a dorinţei reciproce de a avea o bază normativă şi un mecanism efectiv în domeniul combaterii traficului de droguri.
''Acest protocol permite structurilor specializate din cele două ministere să asigure o interacţiune calitativă. (...) România este susţinătorul de bază al ţării noastre în dialogul cu UE privind liberalizarea vizelor şi mizăm şi în continuare pe sprijinul dat'', a declarat Roibu.
La rândul său, Traian Igaş a afirmat că documentul semnat reprezintă un element concret al întăririi relaţiilor dintre cele două state şi l-a invitat pe Alexei Roibu la cea de-a VIII-a reuniune a miniştrilor de Interne din statele membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).
''Noul document reglementează conlucrarea între ministerele noastre pe mai multe paliere. Astfel, în contextul prevenirii şi combaterii traficului de droguri vor exista schimburi de date şi de experienţă între experţii noştri, astfel încât, împreună, să luptăm cât mai eficient împotriva acestui fenomen deosebit de periculos pentru societate'', a spus ministrul Igaş.
El l-a asigurat pe oficialul moldovean de întreaga disponibilitate în a oferi, pe mai departe, un sprijin consistent în procesul de reformă.
''Ne-am propus ca activităţile noastre viitoare să fie orientate, ca şi până în prezent, spre o cooperare care să contribuie la eforturile de combatere a criminalităţii organizate, a migraţiei ilegale, a traficului de persoane, traficului de stupefiante şi implicit la asigurarea securizării frontierei externe a UE. Intenţionăm să continuăm conlucrarea şi în cadrul unor proiecte regionale mai ample'', a adăugat Traian Igaş.
O altă temă de discuţie a fost reprezentată de continuarea a două proiecte ce vizează crearea unei magistrale de comunicaţii Bucureşti - Chişinău, respectiv îmbunătăţirea serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare tip SMURD acordate populaţiei din zona transfrontalieră România, Republica Moldova şi Ucraina. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Elicopter SMURD prăbuşit: Oficialităţi din Republica Moldova au depus coroane de flori la Ambasada României Oficialităţi din Republica Moldova, între care preşedintele Nicolae Timofti şi şeful parlamentului Andrian Candu, au depus vineri coroane de flori la sediul Ambasadei României din Chişinău, în semn de omagiu pentru cele patru victime ale accidentului aviatic din raionul Cantemir, în care a fost implicat...
Tulcea: Sistemul SMURD din România ar putea fi introdus în Ismail, Ucraina Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România s-ar putea extinde în regiunea Odessa, Ucraina, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi susţinut prin Euroregiunea Dunărea de Jos, Prefectura judeţului Tulcea găzduind vineri o întâlnire a autorităţilor ucrainene cu...
(Corespondenţă) Vlad Filat şi Raed Arafat au discutat despre crearea unui serviciu similar SMURD în R.Moldova Premierul moldovean, Vlad Filat, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România, Raed Arafat, au discutat luni, la Chişinău, despre crearea în Republica Moldova a unui serviciu similar SMURD (Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).
Proiectul SMURD în Republica Moldova va fi extins cu ajutorul României Proiectul SMURD, iniţiat anul trecut în Republica Moldova, va fi extins cu ajutorul României, subiectul fiind discutat zilele trecute de ministrul moldovean al sănătăţii Ruxanda Glavan şi omologul său de la Bucureşti, Nicolae Bănicioiu, care s-a aflat într-o vizită la Chişinău, transmite luni agenţia...
Acordul încheiat cu Republica Moldova privind achiziţionarea unui elicopter SMURD, promulgat de preşedintele Băsescu Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul de promulgare a Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova referitor la achiziţionarea unui elicopter care va opera, în cazul urgenţelor medicale, pe ambele părţi ale frontierei dintre cele două ţări...
SMURD se extinde în Republica Moldova Proiectul transfrontalier SMURD se va extinde în Republica Moldova, o decizie în acest sens fiind luată în urma discuţiilor purtate de şeful Serviciului moldovean al Protecţiei Civile şi al Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu, cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România...