Cele mai citite
 


Un preparat împotriva artritei, panaceu contra cancerului de piele
vineri, 25 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Un medicament utilizat la tratarea artritei este capabil să stopeze evoluţia cancerului de piele, oprind răspândirea tumorii, relevă un recent studiu americano-britanic, a cărui miză a fost descoperirea unor compuşi salvatori care să poată fi utilizaţi într-o perspectivă scurtă de timp, după cum a relatat miercuri The Daily Mail.
 

Dintre mai multe preparate, testele au evidenţiat leflunomida drept substanţa capabilă să oprească semnificativ dezvoltarea melanomului la şoareci. Efectul a fost amplificat când leflunomida a fost administrată împreună cu un preparat experimental împotriva melanomului cu numele de cod PLX4720.

Rezultatele studiului sunt extrem de încurajatoare, deoarece leflunomida a fost deja autorizată şi nu trebuie să se piardă timp cu acest procedeu. De aceea, oamenii de ştiinţă sunt încrezători că noul remediu împotriva cancerului de piele va fi accesibil pe scară largă în maximum cinci ani.

Dr.Grant Wheeler, de la University of East Anglia's School of Biological Sciences, unul dintre participanţii la studiu, constată: 'Numărul de decese din cauza melanomului este în creştere. Numai în Marea Britanie sunt diagnosticate în fiecare an 10.000 de cazuri noi. Intervenţia chirurgicală nu salvează întotdeauna, astfel încât 2000 de oameni mor din cauza recidivării melanomului'.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaccin experimental împotriva melanomului, în curs de cercetare în SUA Un vaccin foarte personalizat, care poate stimula un răspuns imun din partea persoanelor cu melanom avansat, a fost descoperit de un grup de cercetători americani, care au publicat un studiu preliminar pe această temă în revista Science, informează online health.usnews.com.
Un an până la apariţia unui medicamente anunţat drept revoluţionar împotriva cancerului de piele Un medicament ce are potenţialul de a revoluţiona lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer de piele, mărind semnificativ rata de supravieţuire a pacienţilor, a fost obţinut la Institutul Royal Marsden NHS Trust din Londra şi urmează să ajungă pe piaţă în cursul anului viitor, informează Daily Mail...
Un medicament revoluţionar împotriva cancerului de piele, autorizat de Comisia Europeană Comisia Europeană a autorizat fabricarea şi comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o formă de cancer de piele, informează actusante.net. Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis şi este destinat adulţilor care suferă de acest tip de cancer şi...
Melanomul Melanomul - Una din cele mai periculoase forme de cancer cutanat
Cafeina poate preveni cancerul de piele (studiu) Cafeina poate preveni unele forme de cancer de piele, arată un studiu realizat pe şoareci, care explică mecanismul de protecţie la nivel molecular, informează AFP.
Cercetatorii de la Roche anunta rezultate pozitive in studiile clinice cu o noua terapie tintita pentru melanomul cu mutaţii BRAF pozitive, avansat Roche a anuntat recent rezultatele unui studiu clinic cu o noua molecula experimentala, cu administrare orala, destinata tratamentului formelor avansate de melanom malign. Aceasta noua molecula este conceputa pentru a inhiba selectiv forma mutanta a proteinei BRAF, care este prezenta in aproximativ jumatate...