Cele mai citite
 


Portal de recrutare online în domeniul medical
luni, 28 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un portal online de recrutare în domeniul medical - MedPharmJobs.com - va fi lansat în cadrul celei de a VI-a ediţii desfăşurate în România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice.

 

Târgul are loc în perioada martie - aprilie şi este cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, primul de acest gen din Europa Centrală şi de Est şi primul care a fost realizat în România.
În zilele de 26 şi 27 martie, târgul are loc la Bucureşti.
Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice este organizat de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), în colaborare cu Houston NPA, partenerul oficial pentru România.
"Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice a fost inaugurat în primăvara anului 2007, ajungând acum la a VI-a ediţie în România şi la a IX-a la nivel internaţional, câştigând astfel experienţă şi recunoaştere. Este primul şi cel mai mare târg de acest gen, acoperind 9 ţări diferite. Ne-am creat un renume internaţional, ceea ce ne-a ajutat să lucrăm cu cei mai mari şi respectaţi angajatori şi recrutatori din Europa, care revin cu plăcere şi încredere la fiecare ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice.
În cadrul târgurilor sunt oferite conferinţe şi seminarii, care aduc o mare valoare educaţională vizitatorilor, acoperind diferite aspecte ale dezvoltării unei cariere în medicină în străinătate, cum ar fi: învăţarea limbii engleze medicale, întocmirea unui CV medical, etc.
La târgul de la sfârşitul acestei săptămâni de la Bucureşti vor fi găzduite 18 agenţii de recrutare şi angajatori din diferite ţări europene: Germanys-next-doctors.com, Medexpert, Medicarrera, NES Healthcare, Paragona, Permedex Consulting, Dignus Medical, DocAndDoc Austria, DRC Locums, EU Health Staff, Helvetia Medicum, ID-Medical, Jorg Herrmann - Die Personalberater, Kienbaum, Medicolink, P&P Conseil, STN Locums, Triple West Medical.
Ţările unde sunt oferite cele mai multe joburi în cadrul ediţiei a 6-a a târgului din România sunt: Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Franţa, Austria, Elveţia, Marea Britanie, Belgia, etc.
Site-ul care va fi lansat în cadrul târgului va prezenta câteva caracteristici unice, una dintre ele fiind posibilitatea încărcării CV-urilor în format video. Vizitatorii târgului de la Bucureşti vor avea oportunitatea să filmeze CV-ul video (introducerea) cu o echipă profesionistă, adusă de MedPharmJobs, apoi CV-ul să fie încărcat pe portal în câteva secunde pentru a putea fi vizionat de către cei mai buni angajatori din Europa.
Târgul se adresează în special medicilor specialişti şi cu experienţă, dar şi medicilor tineri, de toate specialităţile, rezidenţilor, asistentelor medicale, dentiştilor, farmaciştilor, tuturor celor care doresc să discute concret asupra şanselor lor de angajare pe piaţa de muncă europeană în vederea luării unei decizii de a profesa în afara ţării, fie acum sau fie pe viitor.
Cei interesaţi pot explica direct potenţialilor angajatori ce doresc şi cum doresc să lucreze, discutând pe baza duratei contractului şi a diferitelor modalităţi de angajare. Târgul reprezintă cea mai bună oportunitate ca personalul medical să se întâlnească cu recrutatorii, formula târgurilor de acest gen fiind cu mult mai profesionistă decât comunicarea prin email sau telefon, unde nu se pot obţine toate informaţiile deodată.
Vizitatorii sunt sfătuiţi să aducă la târg mai multe exemplare ale CV-ului, în diferite limbi de circulaţie internaţională, în funcţie de ţara unde şi-ar dori să profeseze şi să participe pe cât posibil la cursurile şi seminariile gratuite oferite în cadrul târgului, precum: tehnici de învăţare ale englezei medicale, modalităţi de înscriere şi oportunităţi de angajare în domeniul medical din diverse ţări europene, sfaturi pentru întocmirea CV-ului medical.
Motivaţia medicilor de a pleca din ţară este influenţată de reducerile salariale, situaţia generală a sistemului sanitar din România, lipsa dotărilor şi a condiţiilor optime de muncă din unităţile sanitare, subfinanţarea sistemului şi dorinţa de a începe o carieră medicală cu posibilităţi salariale de aproximativ 10 ori mai mari.
Printre specialităţile medicale cele mai căutate se numără anestezia, medicina de urgenţă, dermatologia, medicina internă, chirurgia şi medicina generală.
Salariile şi pachetele salariale oferite personalului medical din România diferă de la o ţară la alta. Pentru medicii cu experienţă, salariile medii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 60.000 - 80.000 euro/an pentru posturi în Marea Britanie şi Scandinavia. În Germania salariile sunt cuprinse între 40.000 - 60.000 de euro pe an.
La ultima ediţie organizată în România în noiembrie - decembrie 2010 au participat în jur de 8.000 de cadre medicale din toată ţara. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice începe sâmbătă la Bucureşti Cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti.
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
Peste 3.000 de joburi în străinătate, la Târgul de Cariere Medicale Peste 3.000 de posturi în străinătate este oferta pentru medicii români a celei de-a VII-a ediţii a Târgului Internaţional de Cariere Medicale, ce se va desfăşura la Bucureşti, în zilele de 20 şi 21 martie.
Concurenţă fără precedent la târgul de cariere medicale La Târgul Internaţional de Cariere Medicale din Capitală, desfăşurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuţi, biotehnologi, stomatologi şi farmacişti.