Cele mai citite
 


Anchetă a Brigăzii Omoruri în cazul decesului copilului de trei ani
luni, 29 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Brigada Omoruri din Poliţia Capitalei a deschis o anchetă în cazul copilului de trei ani care a murit luni, la Centrul Medical de Diagnostic Unirea, după ce a fost anesteziat pentru un RMN.

Familia copilului a reclamat o manevră medicală greşită. S-au ridicat probe din substanţa folosită în tratamentul copilului, se va da şi rezultatul complementar al analizelor de laborator, iar în cursul zilei de marţi se aşteaptă rezultatul necropsiei de la Institutul Medico-Legal", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Potrivit managerului Centrului, Alexandru Popescu, copilul suferea de o malformaţie foarte gravă la cap şi pentru a i se face această investigaţie de rezonanţă magnetică trebuia anesteziat. El a fost adus de părinţi în jurul orei 10,00 şi după aproximativ o oră, când a ieşit din investigaţie, şi-a pierdut respiraţia şi a fost resuscitat. Dr. Alexandru Popescu a spus că defibrilatorul aflat în camera de resuscitare nu a răspuns la comenzi şi a adus altul de la maternitatea din apropiere în două-trei minute, după care copilul a fost resuscitat timp de două ore.

Managerul centrului medical a mai menţionat că după manevrele medicale necesare investigaţiei RMN, copilul a fost monitorizat non-stop de un medic specializat în anestezie de terapie intensivă.

''Copilul nu a avut probleme în timpul investigaţiei, dar după finalizarea acesteia, a intrat în stop cardio-respirator, moment în care s-au iniţiat pas cu pas toate manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, respectiv intubaţie, orotraheală, masaj cardiac extern, administrare de susbstanţe specifice, defibrilare, prevăzute în procotolul de lucru'', a declarat menagerul centrului medical.

Personalul de anestezie şi pediatrie din spital, precum şi cel de la SMURD şi BGS au participat la toate măsurile de reanimare, dar cu toate acestea copilul a decedat.

"Am venit pentru investigaţii, intersându-ne dinainte ce trebuie pentru o astfel de investigaţie, dar din păcate, copilul nostru nu s-a mai trezit", a spus Ciprian Constantineanu, tatăl copilului.

Acesta a spus că în urmă cu trei săptămâni, a mai făcut un RMN, tot într-o clinică din România, dar fără probleme. El a adăugat că atunci când a fost cu copilul la Viena, medicii l-au chemat pentru preanestezie după ce au luat la cunoştinţă de dosarul copilului, de faptul că a fost născut prematur, cu probleme, au constatat că prezintă risc şi urmau să-l programeze într-o altă zi.

Medicii austrieci au menţionat că o astfel de investigaţie durează şi după aceea copilul trebuie să rămână sub supraveghere 24 de ore.

"Aici, medicii au spus că într-o jumătate de oră după investigaţie poate pleca acasă'', a afirmat tatăl copilului. El a afirmat că îi va acţiona în justiţie pe medici, acuzându-i de incompetenţă de lipsă de dosare.

"Este anormal să vii cu copilul, totul bine, e vesel şi să-l iei mort", a spus Ciprian Constantineanu.

El a adăugat că diagnosticul care i-a fost pus copilului - tetrapareză spastică - este urmarea unei greşeli medicale făcute de medici de la Spitalul Polizu.

Ciprian Constantineanu a mai spus că medicii de la Centrul Unirea vin cu probe care nu au existat la momentul efectuării analizei - respectiv fiole, medicamente, defibrilator. El mai susţine că al doilea defibrilator nu a fost adus în două minute, ci într-o jumătate de oră şi că micuţul a fost dus într-o cameră în care nu erau nici fiole, nici materiale sanitare.

La Centrul de Diagnostic Unirea au venit reprezentanţii Institulului de Medicină Legală, procuraturii şi poliţiei care prelevează probe.

Colegiul Medicilor Bucureşti (CMB) se va autosesiza, iar Comisia de disciplină urmează să facă o anchetă în acest caz, a declarat pentru AGERPRES preşedintele CMB, prof.dr. Ioan Lascăr. El a precizat că nu se poate pronunţa atât timp cât este o anchetă în desfăşurare. AGERPRES / (Sorin Peneş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un copil de trei ani a murit după o anestezie pentru RMN Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Un copil în vârstă de trei ani, care a fost adus la Centrul Medical de Diagnostic Unirea din strada Ion Ionescu de la Brad, a murit, luni, după ce a fost anesteziat pentru un RMN
Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I. - Evenimente medicale 2012 In perioada 16 - 20 mai 2012, in incinta Centrului International de Conferinte Sinaia, Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I., Filiala Bucuresti - S.R.A.T.I., Societatea Franceza de Anestezie si Reanimare, Societatea Israeliana de Anestezie si Societatea Romana de Sepsis organizeaza...
MS a ridicat cele două defibrilatoare de la Centrul Medical Unirea Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a ridicat cele două defibrilatoare de la Centrul Medical Unirea (CMU) pentru a verifica dacă aparatele erau bune din punct de vedere tehnic, după ce cu o zi înainte un copil de trei ani a murit în urma unei anestezii.
SRATI 2011 - 11-15 mai 2011; Al 37-lea Congres al Societatii Române de Anestezie si Terapie Intensiva Al 5-lea Congres Romano - Francez de Anestezie si Terapie Intensiva Al 3-lea Simpozion Româno - Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva Al 10-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva Al 9-lea Congres al Societatii Romane de Sepsis ...
IML: Deocamdată nu se cunoaşte cauza decesului copilului de trei ani Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Directorul Institutului de Medicină Legală "Mina Minovici", prof. dr. Dan Dermengiu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că nu se cunoaşte deocamdată cauza decesului copilului de trei ani, care a murit la Centrul Medical Unirea (CMU).
23 de cazuri de gripă porcină într-un sat de vacanţă din Alpii francezi Paris, 11 iul /Agerpres/ - 23 de copii dintr-un sat de vacanţă din apropiere de Megeve, în Alpii francezi, au fost contaminaţi cu gripă porcină, a anunţat sâmbătă prefectura din Haute-Savoie, precizând că au fost luate deja măsuri de izolare, relatează AFP.