Cele mai citite
 


Femei arestate în piaţa Tahrir, supuse la controale de virginitate
luni, 28 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Mai multe femei arestate de forţele de ordine egiptene în cursul recentelor proteste din piaţa Tahrir din Cairo s-au plâns că au fost supuse la teste de virginitate, informează vineri cotidianul britanic Daily Mail.
 

Un număr de 18 femei au fost reţinute după ce armata a eliberat piaţa, la 9 martie, după mai multe săptămâni de proteste.

Potrivit organizaţiei pentru drepturile omului Amnesty International /AI/, femeile au fost bătute, au fost supuse la şocuri electrice şi obligate să se dezbrace pentru a li se face percheziţie, în timp ce alţi soldaţi le fotografiau.

Mai mult, au fost supuse la 'controale de virginitate' şi ameninţate că vor fi inculpate pentru prostituţie dacă medicii constată că au întreţinut relaţii sexuale.

Salwa Hosseini, de 20 de ani, a relatat că a fost arestată şi dusă la o închisoare militară, unde a fost silită să se dezbrace complet şi a fost percheziţionată de o gardiană, în timp ce mai mulţi soldaţi se uitau la ea prin două uşi şi un geam deschise şi chiar i-au făcut fotografii.

Ulterior, tânăra a fost supusă unui 'control de virginitate', realizat de un bărbat îmbrăcat în alb.

La rândul ei, Rasha Azeb, ziaristă arestată tot atunci în piaţa Tahrir, a afirmat că a fost încătuşată şi bătută de forţele de securitate, potrivit AI.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raport: Armata egipteană le-a ordonat medicilor să opereze fără anestezie manifestanţi Armata egipteană le-a ordonat medicilor să opereze fără anestezie manifestanţi răniţi în timpul revoltelor organizate împotriva puterii, conform unor fragmente dintr-un raport publicat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Guardian, preluat de AFP.
Siria: Puternice proteste antiprezidenţiale în mai multe oraşe; poliţia a tras în demonstranţi de la Deraa Forţele siriene au deschis focul vineri, asupra a mii de protestatari care manifestau la Deraa, sfidând măsurile de securitate sporite luate de autorităţi, iar mai multe persoane au fost rănite, au indicat martori oculari, citaţi de AP.
MAE: Ambasada României la Cairo nu a primit solicitări de asistenţă din partea românilor; misiunea funcţionează normal Ambasada României în Egipt nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea vreunui cetăţean român care şi-ar dori să părăsească această ţară afectată de un val de violenţe, misiunea diplomatică funcţionând conform programului normal, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...
Afganistan: Raportul american despre raidul asupra unui spital este un "catalog de erori" (MSF) Raportul prezentat miercuri de armata americană în legătură cu raidul asupra unui spital al organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF) din Afganistan, care a făcut 30 de morţi la începutul lunii octombrie, este un "uluitor catalog de erori" comise de trupele americane, a apreciat organizaţia neguvernamentală...
Botoşani: Proteste la fostul Sanatoriu TBC de la Guranda Peste 30 de angajaţi ai fostului Sanatoriu de pneumoftiziologie de la Guranda, judeţul Botoşani, au protestat luni în curtea unităţii faţă de neîncasarea drepturilor salariale aferente lunii februarie.
Proteste ale sindicaliştilor şi pensionarilor în judeţe Proteste organizate de sindicate au avut loc vineri în ţară, manifestanţii scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.