Cele mai citite
 


Inventatoarea unui dispozitiv care depistează cancerul în 6 minute, premiată
luni, 28 martie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

Inventatoarea româncă Raluca-Ioana van Staden a câştigat 'Special Diploma' şi 'Scientific Order Leonardo Da Vinci pentru Promovarea creativităţii', din partea Forumului Inventatorilor Români, pentru un dispozitiv care depistează cancerul.

Români, pentru un dispozitiv care depistează cancerul.
De asemenea, inventatoarea a câştigat, împreună cu Jacobus Frederick van Staden, Marele Premiu al Universităţii Tehnice din Cluj, la cea de-a IX-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii 'PRO INVENT', care s-a desfasurat în perioada 22-25 martie la Cluj.
In competiţie au fost prezenţi 65 de participanţi, reprezentanţi ai universităţilor, institutelor, staţiunilor de cercetare, firmelor, asociaţiilor de inventatori, precum şi persoane fizice din ţări precum Polonia, SUA, Republica Moldova.
În concurs au fost prezentate peste 400 de lucrări, din aproape toate domeniile de activitate.
Brevetul Ralucăi van Staden este realizat împreună cu soţul său, Jacobus Frederick van Staden şi se referă la un nou tip de senzor care va ajuta industria farmaceutică la testarea medicamentelor chirale, dar si la diagnosticarea corectă a unor boli cum ar fi hepatita sau cancerul.
Raluca van Staden este o cercetătoare şi inventatoare de origine română care, împreună cu Jaokus Frederick van Staden, a inventat un dispozitiv care depistează cancerul în doar şase minute. Inveţia constă într-un nou timp de senzor, care poate fi utilizat la detectarea cancerului, direct din proba de sânge. În această fază s-au făcut teste pentru patru tipuri de cancer, de sân, de ovare, gastrointestinal şi cancer de prostată.AGERPRES

Notare
Comentarii
de sandy.tomoiaga
curespect dumnezeu sai binecuvinteze si sanatate sa aiba sa le dea har si intelepciune si pe mai departe sa faca inovati idomnul o sai rasplateascafiti binecuvuntati

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Timiş: Prima operaţie în cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, proaspăt achiziţionat, în cazul unui pacient cu cancer de prostată.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
O nouă alternativă terapeutică pentru cancerul de prostată metastazat Pacienţii cu cancer de prostată metastazat hormono-rezistent (mHRPC), trataţi anterior cu docetaxel, au acum la dispoziţie în Statele Unite o nouă alternativă terapeutică, un medicament injectabil - Jevtana (cabazitaxel), se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de compania Sanofi-Aventis...
Cancerul de prostată măreşte riscul de formare a polipilor precanceroşi în colon (studiu) Bărbaţii atinşi de cancer de prostată întâmpină un risc crescut de formare a unor polipi precanceroşi în colon, conform unui studiu realizat de medici americani şi publicat marţi, transmite AFP.