Cele mai citite
 


Viaţa la mare altitudine poate reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare (studiu)
luni, 28 martie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Viaţa la mare altitudine poate reduce riscul de a muri din cauza cardiopatiei ischemice şi ajută la creşterea duratei de viaţă, se menţionează într-un studiu realizat de cercetători americani.
Potrivit agenţiei Xinhua, la această această concluzie au ajuns cercetători de la Şcoala de Medicină a Universităţii Colorado (UCSM) şi de la Şcoala Harvard pentru Sănătate Globală.

Studiul a fost publicat vineri pe EurekAlert.org, site-ul Asociaţiei Americane pentru Dezvoltare Ştiinţifică (AAAS).
Cercetătorii au analizat pe parcursul a patru ani certificatele de deces din toate statele SUA, punând accentul în studiul lor de cauza morţii, factorii socio-economici şi alte aspecte, potrivit AAAS.
Ei au descoperit că din cele 20 de state cu cea mai lungă durată de viaţă, două dintre state erau Colorado şi Utah şi fiecare dintre acestea se află la o altitudine medie de 1.800 de metri deasupra nivelului mării. Bărbaţii au trăit între 75,8 şi 78,2 ani, în timp ce femeile aveau o durată de viaţă între 80,5 şi 82,5 ani. Comparativ cu cei care locuiau în zone aflate la nivelul mării, bărbaţii trăiau cu 1,2 până la 3,6 ani mai mult, iar femeile cu 0,5 până la 2,5 ani mai mult.
'Nivelul mai scăzut de oxigen declanşează anumite procese la nivel genetic şi credem că aceste gene pot schimba felul în care funcţionează inima. Ele pot produce noi vase de sânge care să creeze noi 'autostrăzi' pentru traficul de sânge către inimă', a explicat Benjamin Honigman, directorul Clinicii pentru Medicină la Altitudine. O altă explicaţie ar fi aceea că viaţa la altitudine presupune o mai mare expunere la radiaţiile solare ceea ce face ca corpul uman să sintetizeze mai bine vitamina D, care are efecte benefice asupra inimii şi blochează dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.
În schimb, viaţa la altitudini mai mari de 1.500 de metri este dificilă pentru persoanele care suferă de boli pulmonare cronice. Chiar şi niveluri ceva mai reduse de oxigen la persoane care au deja probleme de respiraţie pot duce la hipertensiune pulmonară şi chiar la moarte, relevă studiul.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)

Notare
Comentarii
de sandy.tomoiaga
este foarte adevarat ca oameni care traiesc la munte sunt mai sanatosi si rezistenti au o viata mai buna mai plina de voiosie cu putere de munca mai multa dar si mincarea nu e plina de euri toate sint mai naturalesi oameni maisanatosi cu dragoste de a trai

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vitamina D, indicată pentru creierul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani Washington, 26 mai /Agerpres/ - Conţinutul mare de vitamina D, prezentă în peşte şi sintetizată în piele la expunerea la soare, ameliorează funcţionarea creierului într-o manieră mult mai bună la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of Neurology, Neurosurgery...
Vitamina D poate trata astmul Timpul pe care pacienţii care suferă de astm şi-l petrec la soare ar putea avea un efect pozitiv asupra acestei boli, conform unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători de la King's College din Londra, informează BBC News.
Vitamina D ar putea reduce presiunea arterială O echipă de cercetători britanici a arătat că există o legătură probabilă între lipsa vitaminei D în organism şi apariţia hipertensiunii, o suplimentare a acestui element putând permite astfel diminuarea presiunii arteriale, scrie joi portalul www.maxisciences.com.
Carenţa în vitamina D, factor alarmant de risc cardiac şi deces O carenţă în vitamina D este legată de un risc crescut net de maladii cardiovasculare, atacuri cerebrale şi de mortalitate, potrivit unui studiu elaborat de cercetători americani de la Institutul de cardiologie al Intermountain Medical Center din Salt Lake City /Utah, în nord-vestul SUA/ şi publicat...
Cercetători americani au reuşit să crească de cinci ori speranţa de viaţă a unei specii de vierme Cercetători americani au reuşit, modificând metabolismul genetic al unei specii de vierme, să îi prelungească de cinci ori speranţa de viaţă. Ei sunt de părere astfel că există şanse ca omul să trăiască până la 500 de ani, scrie 7sur7.be.
Uleiurile vegetale reduc colesterolul, dar nu şi riscul cardiovascular (studiu) Înlocuirea grăsimilor animale cu uleiuri vegetale reduce nivelul colesterolului, dar nu diminuează şi rata mortalităţii, inclusiv a celei cardiovasculare, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost întâmpinate cu scepticism de unii experţi, relatează agenţia France Presse (AFP).