Cele mai citite
 


Un prim grup de răniţi libieni au ajuns în Turcia pentru a primi îngrijiri medicale
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un grup de 13 libieni, răniţi în conflictul din ţara lor, au fost transportaţi luni din Benghazi, fieful rebelilor din estul Libiei, în Turcia pentru a primi îngrijiri medicale, a afirmat o organizaţie de caritate islamistă responsabilă cu organizarea acestei operaţiuni, relatează AFP.
 

Răniţii, care au nevoie de intervenţii chirurgicale, vor fi transportaţi la un spital din Istanbul, a precizat Salih Bilici, purtătorul de cuvânt al organizaţiei neguvernamentale turce IHH /fundaţie de ajutor umanitar/. În total, 50 de libieni vor primi îngrijiri medicale în Turcia, a mai spus el.

Un feribot turcesc a plecat duminică spre Libia pentru a-i prelua pe răniţii care vor fi îngrijiţi în Turcia, a informat biroul de presă al premierului turc. Vasul se îndrepta către portul Misrata, controlat de rebeli, având la bord o echipă de medici.

Turcia, ţară musulmană membră a NATO şi important actor pe scena diplomatică din regiune, a condamnat loviturile aeriene ale coaliţiei internaţionale din Libia, dând asigurări că 'niciodată Turcia nu va îndrepta o armă împotriva poporului libian'. Cu toate acestea, Ankara a acceptat să trimită sub egida NATO nave de război în largul Libiei, pentru a asigura respectarea embargoului asupra armelor impus de ONU.AGERPRES/(Mihaela Moise)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România va ajuta Turcia cu 100 de corturi; 100 de răniţi şi mutilaţi din Libia trataţi în România România va ajuta Turcia cu 100 de corturi, în valoare de 250.000 de lei, iar 100 de răniţi sau mutilaţi din Libia, triaţi în ţara din Africa de medicii români, vor fi trataţi în spitalele din România, a decis joi Executivul, reunit în şedinţă specială
MAE: Doi dintre românii răniţi în accidentul rutier din Turcia, transferaţi într-un spital privat Doi cetăţeni români răniţi în accidentul rutier produs în Turcia au fost transferaţi miercuri de la spitalul de stat din Manavgat într-un spital privat din Antalya, pentru efectuarea de investigaţii medicale suplimentare.
Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici-specialişti să ajute la salvarea răniţilor din clubul "Colectiv" Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici specialişti să lucreze împreună cu medicii români pentru salvarea răniţilor aflaţi în spitalele din Bucureşti după tragicul eveniment de vineri seara din clubul "Colectiv".
Medici turci denunţă utilizarea periculoasă a gazului lacrimogen asupra manifestanţilor Şase organizaţii ale medicilor din Turcia au condamnat joi utilizarea masivă de către poliţie a gazelor lacrimogene pentru reprimarea manifestaţiilor antiguvernamentale din ultimele săptămâni şi au evocat două cazuri probabile de deces legate de folosirea acestui gaz drept 'armă chimică', relatează AFP...
Turcia îi primeşte cu braţele deschise pe medicii şomeri greci Ankara, 28 oct /Agerpres/- Ministrul turc al sănătăţii, Mehmet Muezzinoglu, i-a invitat luni pe cei 7.000 de medici greci care nu au un loc de muncă şi se gândesc la emigrare să vină să lucreze în Turcia, transmite agenţia EFE.