Cele mai citite
 


Timiş: CJAS a impus reţinerea a 1% din valoarea contractului cu un spital, pentru neregulile constatate
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a decis, luni, reţinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunii ianuarie 2011 şi noiembrie 2010, ( aproximativ 25.500 lei), în relaţia cu Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Dr. Dumitru Popescu' din Timişoara, după ce a constatat mai multe nereguli în activitatea respectivei unităţi medicale.

'În urma verificărilor s-au constatat mai multe nereguli. Astfel, unele foi de observaţie nu au fost completate cu toate datele prevăzute în formular, nu era completată rubrica cu numărul de zile de concediu medical la externare şi lipseau codificările unor investigaţii paraclinice. De asemenea, nu s-a evidenţiat faptul că la externare nu a fost informat medicul de familie/specialitate prin scrisoare medicală cu privire la situaţia pacientei şi nu au fost prescrise medicamente compensate şi gratuite, deşi în biletul de externare se recomandă tratament gratuit sau compensat', a declarat Mariana Marcu, purtător de cuvânt al CJAS Timiş.
Controlul a fost efectuat în perioada 7-11 martie şi a vizat verificarea modului de respectare, de către furnizor, a condiţiilor existente la momentul evaluării şi a criteriilor care au stat la baza stabilirii valorii de contract, verificarea modului de respectare de către furnizor a clauzelor contractuale cu privire la calitatea serviciului medical, concordanţa dintre serviciile medicale contractate şi raportate de către furnizor şi decontate de CJAS Timiş, precum şi alte aspecte.
Controlul efectuat de CJAS Timiş a vizat perioada 01.10.2009-31.01.2011. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitale sancţionate pentru nereguli în înregistrarea şi raportarea pacienţilor spitalizaţi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a depistat mai multe nereguli la unele spitale din judeţ în ceea ce priveşte concordanţa între serviciile medicale raportate de către furnizor şi decontate de către CJAS şi serviciile consemnate în evidenţele specifice existente la nivelul spitalului...
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase a semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, au semnat, joi, actul adiţional de prelungire a contractului, până la data de 30 iunie 2016.
Timiş: CJAS a încheiat contracte cu 14 spitale pentru plata majorării cu 25% a cheltuielilor de personal Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a încheiat contracte cu 14 spitale publice pentru plata majorării cu 25% a cheltuielilor de personal.
Timiş: CJAS suplimentează cu peste 10 milioane de lei bugetul alocat pentru programe naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş suplimentează cu peste 10 milioane de lei bugetul alocat pentru nouă programe naţionale şi două subprograme naţionale de sănătate derulate în judeţ.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Timiş: Şase spitale private din judeţ ar putea să nu mai primească bani de la stat Şase spitale private din Timişoara ar putea să nu mai primească bani de la bugetul de stat, după ce ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat această măsură.