Cele mai citite
 


Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.

Judecătoria sectorului 6 a admis, luni, introducerea ca părţi responsabile civilmente a acestora, urmând să îi citeze pentru următorul termen ce va avea loc pe data de 2 mai.
În acest dosar, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General cinci angajaţi de la Maternitatea Giuleşti: asistenta Florentina Cârstea, şeful serviciului tehnic, Vasile Dima, fostul manager al spitalului, medicul Bogdan Marinescu, şeful Secţiei de Neonatologie, medicul Ioan Toma Adrian, precum şi electricianul spitalului, Gigel Oprea.
Florentina Cârstea este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (cu consecinţa decesului a şase nou-născuţi) şi vătămare corporală gravă din culpă (cinci infracţiuni), iar Bogdan Marinescu, Vasile Dima, Ioan Adrian Toma şi Gigel Oprea - de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Pe 16 august 2010, în jurul orei 18,30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi din Secţia de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" a izbucnit un incendiu în care şase nou-născuţi aflaţi în salon au decedat, iar alţi cinci au suferit vătămări corporale grave.
De asemenea, s-a produs o pagubă materială de 1.500.602 lei, prin distrugerea aparaturii medicale şi a celorlalte obiecte din salon.
Potrivit procurorilor, prin natura sa, prin circumstanţele şi consecinţele produse, evenimentul prezintă unicitate în plan naţional, având un impact social deosebit.
Concluziile expertizei tehnice realizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă - Insemex din Petroşani au fost în sensul că incendiul izbucnit în salonul de Terapie - Intensivă pentru nou-născuţi a fost cauzat de supraîncălzirea elementelor de contact ale ştecherului montat pe cablul de alimentare cu energie electrică al aparatului de aer condiţionat. Cauza a fost una de natură electrică, fiind determinată de un proces fizico-chimic incendiv, şi nu exploziv. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Procesul privind incendiul de la maternitatea Giuleşti, amânat pentru 16 aprilie Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au amânat, miercuri, pentru 16 aprilie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, amânat cu trei săptămâni Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au amânat luni pentru 28 februarie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
O nouă amânare în dosarul privind Maternitatea Giuleşti; termen - 14 mai Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au amânat marţi pentru 14 mai dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, deoarece nu au primit documentele solicitate de la spitalele Marie-Curie şi Grigore Alexandrescu şi de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", care ar putea duce la schimbarea...