Cele mai citite
 


Iaşi: Staţiunea balneară Nicolina va fi modernizată
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Consilierii locali municipali ieşeni au aprobat în unanimitate, în şedinţa de luni, proiectul privind modernizarea staţiunii balneare Nicolina, pentru dezvoltarea turismului medical.
Drept urmare, cu ajutorul a două noi corpuri de clădire va fi mărită capacitatea de cazare a spitalului de recuperare şi a bazei de tratament. De asemenea, pe un hectar de teren, o a treia clădire va fi construită în spatele spitalului. Aceasta va fi destinată cercetării proprietăţilor curative ale apelor minerale.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii vor să exploateze resursele de sulf existente la plaja Purcica şi să amenajeze o bază de agrement care să funcţioneze în tot cursul anului, săli de fitness şi o parcare subterană de şase hectare.
Un pasaj cu patru benzi urmează a fi construit pe sub calea ferată pentru a face legătura între principalele artere din oraş şi strada pe care se află baza de tratament Nicolina.
Primarul Gheorghe Nichita a susţinut, luni, că pentru toate acestea municipalitatea va trebui să cheltuiască peste 45 de milioane de euro, în urma accesării fondurilor structurale destinate dezvoltării turismului medical. Durata acestor lucrări este de doi ani.
Cea de-a doua parte a proiectului vizează construirea a două hoteluri de câte 20 de etaje, care să aibă la parter săli de conferinţe, cluburi, terenuri de sport, pasaje comerciale şi spaţii de alimentaţie publică. În acestă situaţie, investiţia de peste 65 de milioane de euro va fi tot din fonduri structurale.
În prezent, staţiunea balneară Nicolina dispune doar de un hotel de două stele care are o capacitate de cazare de 150 de locuri. Staţiunea Nicolina valorifică un zăcământ de ape minerale sulfuroase iodurate, clorurate, sodice, hipotermale cu debit artezian, ce are o concentraţie ridicată de hidrogen sulfurat. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Iaşi: Spitalul de Recuperare se va dota cu 10 paturi noi Conducerea Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi a reuşit să obţină finanţare pentru dotarea Secţiei Reumatologie cu mobilier special de spital, susţin reprezentanţii unităţii medicale.
Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
Iaşi: Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea un ambulatoriu modern Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea un ambulatoriu care va fi modernizat cu fonduri europene în valoare totală de 9,7 milioane de lei.
Iaşi: Un centru de robotică medicală va fi realizat la Spitalul de Recuperare, până la sfârşitul anului Managerul Spitalului de Recuperare din Iaşi, Carmen Cumpăt, a declarat că intenţionează să dezvolte în cadrul unităţii medicale pe care o conduce un centru de robotică medicală.
Iaşi: A fost a semnat contractul de lucrări pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie 'Cuza Vodă' Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei a semnat, vineri, contractul de atribuire a lucrărilor de modernizare a Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Cuza Vodă". 8,8 -7 lei