Cele mai citite
 


Femeile au un grad de cunoaştere sub medie privind bolile cu transmitere sexuală care le afectează
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Femeile au un grad de cunoaştere sub medie în privinţa bolilor cu transmitere sexuală care le afectează, relevă un studiu realizat de GfK România, dat publicităţii luni.
Potrivit acestuia, există un grad de familiaritate relativ scăzut în ceea ce priveşte multe dintre bolile cu transmitere sexuală care se manifestă în principal la femei, sub 25% dintre persoanele chestionate cunoscând detalii despre aceste boli.

 

Totodată, studiul arată că aproape o jumătate dintre bărbaţi ştiu că bolile cu transmitere sexuală pot fi contractate şi pe cale orală, în timp ce femeile sunt mai prost informate privind acest aspect (30%), iar o treime dintre adulţii intervievaţi ştiu că atingerea pielii infectate poate produce contaminarea cu aceste boli.
Potrivit studiului, doar o treime dintre respondenţi sunt conştienţi de faptul că nicio metodă contraceptivă nu te apără de contractarea unei boli cu transmitere sexuală şi nu este 100% sigură.
Majoritatea crede că prezervativul este o metodă contraceptivă suficientă pentru a te proteja împotriva unei astfel de boli, dar conştientizează că schimbarea frecventă a partenerului creşte riscul de a contracta o astfel de afecţiune, chiar dacă se foloseşte prezervativ.
Există opinia generală (73%) că ambele sexe sunt în egală măsură predispuse spre a contracta o boală cu transmitere sexuală. Categoria cu cel mai mare risc de a contracta aceste boli sunt prostituatele (menţionate de 90% din respondenţi), persoanele care nu au un partener stabil (78%) şi persoanele care trăiesc în condiţii precare de igienă (65%).
Cercetarea a mai evidenţiat că, în general, cele mai cunoscute boli cu transmitere sexuală sunt SIDA, sifilis şi hepatita, recunoscute de aproape toţi respondenţii.
Doi din trei adulţi cu vârsta între 18 şi 50 ani din mediul urban afirmă că pot să spună multe lucruri despre SIDA, iar tinerii până în 25 de ani declară că sunt foarte bine informaţi despre aceasta. Trei din patru respondenţi afirmă că nu au avut niciodată o boală cu transmitere sexuală.
''Coroborând cifra celor care au suferit sau suferă de o astfel de boală cu gradul de familiaritate al respondenţilor privind bolile cu transmitere sexuală, putem trage concluzia că anumite boli au devenit mai cunoscute atât datorită mass-media şi campaniilor de informare, în special pentru bolile grave sau demult cunoscute (...) cât şi prin confruntarea cu o boală cu transmitere sexuală, fie personal, fie prin intermediul partenerului. Prin urmare, românii au în continuare nevoie să fie informaţi în legătură cu pericolul bolilor cu transmitere sexuală, în general şi specific, şi a impactului acestora asupra calităţii şi costului vieţii lor'', a declarat Irina Crăciunescu, senior research consultant GfK Healthcare România.
Studiul a fost realizat de GfK Healthcare România prin intervievarea online a 600 de respondenţi utilizatori de Internet cu vârsta între 18 şi 50 de ani din mediul urban.
Respondenţii au fost recrutaţi aleator de pe platforma online www.askgfk.ro, astfel încât să se asigure reprezentativitatea la nivelul populaţiei investigate. Eroarea maximă de eşantionare este plus/minus 4%.
GfK Healthcare România a realizat un sondaj online pe platforma www.askGfK.ro prin care şi-a propus să afle care este părerea romanilor din zona urbană privind metodele de contracepţie şi prevenţie a bolilor cu transmitere sexuală şi care sunt cele mai cunoscute boli cu transmitere sexuală de către aceştia.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Informatii despre Hepatita C 1. Hepatita C Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge, tatuajelor cu ace/tuş contaminate, e...
Sondaj SECS: Rata raporturilor sexuale neprotejate este în creştere printre tinerii de pe întreg globul Bucureşti, 23 sep /Agerpres/ - Conferinţa Mondială de Contracepţie din acest an care se va încheia la 26 septembrie îşi propune să promoveze în lume ca fiecare sarcină să fie o sarcină dorită, a declarat joi, în conferinţă de presă, dr. Borbala Koo, directorul executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă...
Studiu privind utilizarea pilulei contraceptive în ţările europene Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Un studiu pan-european iniţiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul că majoritatea femeilor din Europa cu vârsta cuprinsă între 15 sau 18 ani şi 49 de ani utilizează sau au utilizat pilula contraceptivă.
Sifilisul - boala cu transmitere sexuala Infectiile transmise sexual (ITS) sunt una dintre cele mai comune cauze de imbolnavire a populatiei de varsta tanara si au consecinte negative asupra starii de sanatate a indivizilor afectati, a potentialului lor reproductiv si a colectivitatilor din care acestia provin.
La lansarea celei de-a cincea ediții a campaniei Zâmbește România, GSK Consumer Healthcare anunță tendințe pozitive în igiena orală a românilor Un nou studiu comandat de GSK Consumer Healthcare arată o scădere a numărului de români cu probleme dentare, precum și o creștere a consumului de pastă de dinți Cu toate acestea, mai puțini români au vizitat medicul dentist în ultimul an, comparativ cu 2012