Cele mai citite
 


Concurs 'Iubeşte cu cap! Până peste cap!', pentru prevenirea HIV/SIDA
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Concursul ''Iubeşte cu cap! Până peste cap!'' se va desfăşura în cadrul proiectului ''Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România'' şi îşi propune să atragă atenţia mass-media asupra acestui subiect şi să ofere suport şi acces la surse de informare pe această temă.

 

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Române pentru Promovarea Sănătăţii (ARPS) remis, luni, AGERPRES, HIV/SIDA reprezintă ''o provocare mondială fără precedent, iar unul dintre aspectele cele mai importante ale acestei provocări este efortul continuu de prevenire''.
Din acest punct de vedere, presa are un rol important, jurnaliştii pot preveni şi ei răspândirea infectării cu HIV, semnalând problemele, deoarece ''presa este cea care prioritizează, mai departe, subiectele de pe agenda publică'' iar ''societatea trebuie să înţeleagă riscurile, mai actuale ca oricând''.
Concursul ''Iubeşte cu cap! Până peste cap!'' se adresează jurnaliştilor din presa scrisă (inclusiv online), pe tema HIV/SIDA, din zona audio-video, secţiune care va include emisiuni TV şi radio (inclusiv online) care abordează tematica HIV/SIDA, iar a treia secţiune, intitulată ''Cel mai consecvent jurnalist'', va include atât presa scrisă (incluzând şi online), cât şi emisiuni de radio şi TV care abordează tematica HIV/SIDA.
Cei interesaţi pot trimite formularul de înscriere în concurs completat, împreună cu publicaţia conţinând articolul scris sau o înregistrare cu emisiunea realizată către ARPS până la 31 martie 2011.
Procesul de selecţie se va desfăşura în perioada 15 aprilie 2011 - 18 aprilie 2011. Toţi participanţii înscrişi vor fi afişaţi, pentru fiecare secţiune, pe website-ul www.iubestecucap.ro, în 19 aprilie 2011.
Materialele vor fi analizate pe baza relevanţei pentru temă, a impactului mesajului, a corectitudinii informaţiei şi a impactului estimat în faţa publicului. Articolele câştigătoare vor fi selectate de profesionişti în jurnalism precum şi de experţi în domeniul sănătăţii. La fiecare secţiune se va acorda câte un premiu în valoare de 2.250 de lei brut.
Scopul concursului este prevenirea extinderii infecţiei HIV/SIDA în rândul tinerilor şi a grupurilor vulnerabile.
Proiectul este implementat de un parteneriat între Fundaţia Tineri pentru Tineri şi alte patru organizaţii neguvernamentale (Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii - ARPS, Asociaţia Română Anti-SIDA - ARAS, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA - UNOPA, Fundaţia ''Alături de Voi'' România - ADV România) şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării - CNCD şi este finanţat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE (Spaţiul Economic European).AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi...
Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România Bucureşti, 8 iul /Agerpres/ - Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România - reprezintă un proiect care îşi propune să le ofere tinerilor între 15 şi 24 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA.
Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România Proiectul 'Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România' îşi propune să ofere tinerilor cu vârsta între 15 şi 25 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA, pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatorie faţă...
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil
Suceava: Incidenţa HIV/SIDA, în creştere în judeţ; 25 noi cazuri şi 5 decese în 2015 Asociaţia Red Ribbon implementează în judeţul Suceava Campania "InspiRED", un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), ce îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi au dreptul la o viaţă...
GSK România reînnoiește parteneriatul cu UNOPA, în sprijinul persoanelor afectate de HIV/SIDA Raportul UNOPA „Sub Lupă” arată că gradul de informare a oamenilor cu privire la afecțiunea HIV/SIDA este relativ scăzut în România; În perioada 2011-2014, GSK și UNOPA au derulat trei ample campanii de informare și susținere a persoanelor seropozitive, proiecte care vor continua în 2015.