Cele mai citite
 


Autorităţile nipone au interzis companiilor care distribuie apă să mai colecteze apa de ploaie
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministerul japonez al Sănătăţii a solicitat mai multor uzine care distribuie apă pe întreg teritoriul ţării să nu mai colecteze apă de ploaie, pentru a evita eventuale contaminări cu deşeuri radioactive de la centrala de la Fukushima, transmite France Presse.
 

Printre altele, ministerul le-a ordonat în weekend distribuitorilor de apă şi staţiilor de purificare să îşi acopere rezervoarele cu o prelată pentru a le proteja de eventualele căderi de elemente radioactive. De asemenea, acestea nu au voie să extragă apă din râuri imediat după căderea unor precipitaţii.

Tokyo, capitala niponă populată de 13 milioane de locuitori, dar şi diverse municipalităţi din jur au înregistrat săptămâna trecută un nivel de iod radioactiv în apa de la robinet superior limitei legale admise pentru bebeluşi. Drept urmare, locuitorilor din Tokyo li s-a recomandat miercuri să nu mai folosească apa de la robinet pentru bebeluşi. Această interdicţie a fost ridicată însă a doua zi.

Ministerul Sănătăţii se teme că precipitaţiile ar putea conţine elemente radioactive provenite de la Fukushima, unde scurgerile periculoase continuă la peste două săptămâni de la seismul şi valul tsunami care au provocat cea mai gravă criză din istoria sectorului nuclear civil din Japonia.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.
Urme de iod radioactiv, detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - Urme de iod radioactiv au fost detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone, a anunţat sâmbătă guvernul nipon, citat de Kyodo.
ANM: Concentraţiile de iod radioactiv sunt prezente în cantităţi nesemnificative în apa de ploaie Măsurătorile efectuate până la ora actuală de specialişti au arătat faptul că în apa de ploaie căzută în ultimele zile nu au fost semnalate depăşiri ale concentraţiilor maxim admise de radioactivitate, deşi s-a semnalat prezenţa unor urme de iod radioactiv (I 131), a precizat, marţi, pentru AGERPRES...
Ministerul Sănătăţii: Nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei datorat expunerii la Iod 131 Specialiştii Institutului Naţional pentru Sănătate Publică din România au anunţat Ministerul Sănătăţii (MS) că nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei datorat expunerii la Iod 131, se arată într-un comunicat al MS transmis, marţi, AGERPRES.
Urme 'minuscule' de iod radioactiv descoperite în lapte provenind din nord-vestul SUA Autorităţile federale americane au detectat urme 'minuscule' de iod radioactiv 131 în eşantioane de lapte provenind din nord-vestul SUA, au informat surse oficiale, relatează AFP.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...