Cele mai citite
 


Asociaţia P.A.V.E.L. participă la un proiect anticancer
luni, 29 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 29 iun Agerpres/ - România va participa, prin Asociaţia P.A.V.E.L., în perioada 6-15 iulie, în Turcia, la un amplu proiect internaţional - “Hands Tenacious of Live” - pentru susţinerea copiilor afectaţi de leucemie şi a familiilor acestora.

Asociaţia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viaţa este Luminoasă) este partener european al organizaţiei gazdă Losev. Activităţile planificate, denumite “Arta pentru speranţă”, vor avea loc în Capadocia şi Ankara.

În prima parte a proiectului, în Capadochia, echipa României va participa, alături de echipele altor cinci ţări (Portugalia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Turcia), la o serie de activităţi artistice. Cei patru tineri români desemnaţi de asociaţie sunt supravieţuitori ai leucemiei, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.

“Este o oportunitate deosebită pentru noi să ne prezentăm ţara, tradiţiile, valorile, cultura, dar şi activitatea pe care de peste 12 ani o desfăşurăm în slujba copiilor bolnavi de cancer şi familiile acestora. Vom dialoga pe o problemă de interes comun şi deosebit de actuală, cum este cancerul, o boală care nu ne-a ocolit nici pe noi.

De asemenea, vom participa la work-shop-uri pe teme diverse, unde limbajul folosit nu este cel verbal, ci artistic. Astfel, vor fi realizate sculpturi, felicitări, desene, obiecte de artizanat" - a declarat Raluca Tănase, team-lider-ul echipei participante din partea Asociaţiei P.A.V.E.L.

În partea a doua a proiectului, toate obiectele de artă obţinute vor fi prezentate într-o expoziţie organizată în Ankara. La această manifestare sunt invitaţi să participe politicieni, reprezentanţi ai comunităţilor internaţionale, ai mass-media, diverşi factori de decizie în domeniul cancerului. La încheierea proiectului vor fi editate şi publicate pliante, broşuri, un CD, care vor reliefa activitatea şi implicarea fiecărei ţări participante, a mai arătat Raluca Tănase.

Proiectul îşi propune conştientizarea tinerilor şi autorităţilor fiecărei ţări asupra dimensiunilor universale ale cancerului.

De asemenea, este importantă începerea unui dialog internaţional pe această temă nu numai între factorii de decizie, ci şi direct între cei loviţi de boală.

Participanţii îşi vor descoperi astfel resurse nebănuite, vor câştiga o experienţă internaţională, vor împărtăşi din trăirile avute pe perioada bolii şi vor căuta o abordare plină de speranţă cu ajutorul artei.

În România, anual sunt depistate peste 500 de cazuri noi de cancer la copii.

P.A.V.E.L. este asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii şi anemii grave şi este membră a mai multor federaţii - Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer, Uniunea Internaţională Contra Cancerului, Coaliţia Europeană a Pacienţilor cu Cancer, EUROCHILD aisbl (reţea activă de organizaţii şi persoane lucrând pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor şi tinerilor din Europa), Alianţa Internaţională a Organizaţiilor de Pacienţi - şi membru asociat al Societăţii Internaţionale Europene a Oncologilor Pediatri.

Asociaţia este singura din România care acordă sprijin moral, informaţional, psihologic şi material copiilor, tinerilor bolnavi de leucemie şi familiilor lor. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul - limba engleza Ce este cancerul?
Campanie de informare şi educare privind lupta împotriva cancerului Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Campania de informare şi educare "Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte" va începe, în premieră în România, la 1 iulie.
Un salt uriaş pentru omenire: de la aselenizare la tratamentul pentru cancer /The Times/ Londra, 20 iul /Agerpres/ - În urmă cu 40 de ani, decizia preşedintelui american John Kennedy i-a făcut pe oameni să păşească prima dată pe Lună. Alarmat de faptul că astronautul rus Iuri Gagarin se lansase pe orbită cu o lună în urmă, liderul de la Casa Albă a provocat ştiinţa americană...
Compartiment de oncologie medicală şi paliaţie, inaugurat la Institutul "Marius Nasta" Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a inaugurat joi Compartimentul de oncologie medicală şi paliaţie, care va răspunde nevoii de tratament prin chimioterapie a aproximativ 5.000 de pacienţi diagnosticaţi anual cu cancer pulmonar în această instituţie medicală.
Cluj: Simpozion dedicat patologiei canceroase În Clinica de Urologie cu numai 30 de paturi a Spitalului Municipal din Cluj-Napoca (SMC), doi sau trei dintre pacienţi internaţi suferă de cancere uro-genitale, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful clinicii, prof. univ. dr. Ioan Coman.
Aproximativ 33.000 de persoane mor anual în România din cauza fumatului Aproximativ 33.000 de persoane mor anual în România din cauza fumatului, aceasta însemnând că la fiecare 16 minute un român este victima acestui viciu, a declarat, marţi, într-o conferinţă, preşedintele Comisiei de pneumologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, prof. dr. Miron Bogdan.