Cele mai citite
 


Activitatea sexuală practicată ocazional prezintă riscuri cardiace
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Ca orice activitate fizică, relaţiile sexuale, dacă sunt practicate ocazional, prezintă un adevărat risc cardiac, arată un recent studiu american, citat de site-ul maxisciences.com.
 

O echipă de cercetători americani de la Tufts Medical Center din Boston şi de la Harvard a analizat mai multe studii, realizate pe circa 6.000 de pacienţi, pentru a observa legătura dintre o activitate fizică sau sexuală neregulată şi creşterea riscurilor cardiace în timpul sau imediat după o relaţie sexuală sau o activitate fizică ocazională.

'Accidentele cardiace grave sunt legate în mod semnificativ de activitatea sportivă şi sexuală episodică. Legătura este atenuată în cazul persoanelor care au un nivel crescut de activitate fizică obişnuită', explică cercetătorii într-un studiu apărut în Journal of the American Medical Association.

În medie, riscul unei crize cardiace este de 3,5 ori mai mare în cursul unei activităţi fizice episodice decât în stare de repaos. În cazul unei activităţi sexuale ocazionale, factorul de risc este de 2,7. Cercetătorii recomandă, prin urmare, practicarea regulată a activităţii fizice, arătând că, pentru fiecare oră de efort fizic suplimentar pe săptămână, riscul unei crize cardiace scade în medie cu 45%, iar cel de moarte subită prin stop cardiac, cu 30%.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
Meditaţia poate favoriza pierderea în greutate (studiu) Un regim reuşit constă în alimentaţie echilibrată, activitate fizică regulată, dar şi în meditaţie, o echipă de cercetători americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii în greutate, scrie actusante.net.
Un nou studiu în favoarea circumciziei ca mijloc de luptă împotriva SIDA Bărbaţii circumcişi sunt mai puţin dispuşi să facă sex neprotejat, relevă un nou studiu, realizat de cercetători americani, ce susţine circumcizia ca mijloc de luptă împotriva SIDA, relatează AFP.
Ridurile indică riscul de fracturi (studiu) Cercetători americani au stabilit o legătură între numărul şi mărimea ridurilor şi sănătatea oaselor la femeile aflate la menopauză. Prezentate la un congres american de endocrinologie, rezultatele studiului, desfăşurat la Şcoala de Medicină a Universităţii Yale, se bazează pe observarea a circa o sută...
Prea mult jogging este dăunător pentru sănătate (studiu) Cercetători danezi recomandă practicarea regulată a unei activităţi fizice, dar 'fără a abuza' pentru că prea mult jogging se poate dovedi la fel de dăunător pentru sănătate ca şi lipsa de mişcare, se arată într-un studiu apărut în Journal of American College of Cardiology şi menţionat de lefigaro.fr...
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...