Cele mai citite
 


MS propune un plan naţional de paturi pentru perioada 2011-2013
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii propune, în premieră, un Plan Naţional de paturi pentru perioada 2011-2013, astfel încât România să atingă în următorii 3 ani media europeană de 5,61 paturi la mia de locuitori.
Potrivit unui comunicat al MS transmis AGERPRES, începând de joi, Hotărârea de Guvern privind aprobarea Planului naţional de paturi pentru perioada 2011-2013 se află în dezbatere publică pe site-ul www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă decizională.
'Deşi legea o impunea, conform Legii nr 95/2006 a reformei în Sănătate la art. 169 era prevăzută realizarea Planului Naţional de paturi, până astăzi nu s-a materializat o astfel de reglementare. Pentru prima dată echipa Ministerului Sănătăţii propune un astfel de document, pe termen mediu, care va stabili numărul de paturi atât din unităţile publice, cât şi din cele private pentru care casele de asigurări de sănătate vor putea încheia contracte de furnizare de servicii medicale. Era nevoie de un asemenea plan pentru a stabili un echilibru în sistem şi o concurenţă la contractare, aşa cum de altfel a prevăzut legiuitorul acum 4 ani', a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, potrivit comunicatului.
Conform proiectului de act normativ, pentru anul 2011, numărul total de paturi care este aprobat pentru contractare va fi de 129.524, faţă de 135.280 paturi în 2010, ceea ce înseamnă 6,02 paturi la mia de locuitori.
Totalul numărului de paturi scade treptat în următorii ani, şi în 2012, numărul de paturi aprobate va fi de 125.639, adică 5,84 paturi la mia de locuitori, iar în 2013 va fi de 123.127, adică 5,72 paturi la mia de locuitori.
Detalierea pe judeţe a numărului de paturi aprobate pentru contractare cu casele de asigurări de sănătate, atât pentru segmentul spitalelor publice, cât şi private, se va face anual, prin ordin de ministru, precizează sursa citată.
În cazul în care numărul total de paturi al spitalelor publice şi private existent la nivelul unui judeţ este mai mare decât cel prevăzut, casele de asigurări de sănătate pot organiza licitaţii în vederea contractării unor servicii din pachetul de servicii, pe baza prevederilor din contractul-cadru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
MS a stabilit că pentru aproape 130.000 paturi din spitale pot fi contractate servicii de sănătate în 2011 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul 232/21.03.2011 privind detalierea pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti din fonduri publice. Potrivit...
Ministrul Cseke Attila: Prioritatea pentru 2011 este introducerea cardului naţional de asigurat Introducerea cardului naţional de sănătate, reorganizarea sistemului spitalicesc şi investiţiile în domeniile oncologic, anestezie, terapie intensivă reprezintă cele mai importante proiecte ale anului 2011 pentru Ministerul Sănătăţii, a declarat joi, în conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele de descentralizare din sistem Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele actelor normative de derulare a procesului de descentralizare în sistemul sanitar, informează un comunicat remis AGERPRES.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Ministrul Sănătăţii: 2014 a fost primul an în care nu s-au redus paturile din spitale Botoşani, 10 nov/ Agerpres/- Numărul total de paturi din spitalele din România nu va scădea în 2015, a declarat, luni după-amiază, la Botoşani, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.