Cele mai citite
 


Suceava: Spitalul judeţean va deveni spital clinic
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul judeţean Suceava ar putea deveni spital clinic, iar finanţarea acestuia ar creşte cu circa 10%, a declarat presei, joi, managerul unităţii spitaliceşti Vasile Râmbu.
Potrivit lui Rîmbu, dacă va deveni Spital Clinic, atunci unitatea pe care o conduce va primi de la Casa de Sănătate o finanţare mai bună pe caz rezolvat, ceea ce ar însemna că bugetul actual, în valoare de 80 de milioane de lei, ar ajunge la aproximativ 88 de milioane de lei.
Potrivit lui Râmbu, suma suplimentară ar acoperi finanţarea spitalului pentru două luni.
Totodată, statutul de spital clinic va determina Ministerul Sănătăţii să aloce fonduri pentru dotarea cu noi echipamente medicale.
Rîmbu a spus că o delegaţie a Facultăţii de Medicină din Iaşi va veni la Suceava pentru a vedea dacă există condiţii de muncă pentru rezidenţi şi dacă acestora le pot fi asigurate spaţii de cazare în timpul perioadei de practică.
Managerul Spitalului Judeţean a spus că a rezolvat problema cazării cu ajutorul CJ şi a Primăriei Suceava. Astfel, cele două instituţii le pot oferi locuinţe medicilor rezidenţi, contra unei chirii modice, aceştia urmând să suporte şi costul utilităţilor.
Iniţiativa transformării Spitalului din Suceava în spital clinic îi aparţine preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Alte cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la MS, BM şi CJ La Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava au fost inaugurate, luni, alte cinci secţii reabilitate şi modernizate, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi dotarea cu mobilier a secţiilor se ridică la...
Prelevări de organe la Spitalul Judeţean Suceava, de la 1 iulie La Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava se vor putea efectua, de la 1 iulie, prelevări de organe, a declarat miercuri directorul medical, Tiberius Brădăţan.
Suceava: Spitalul judeţean achiziţionează un computer tomograf de ultimă generaţie, cu finanţare de la MS şi CJ Spitalul Judeţean Suceava va achiziţiona un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu 1,6 milioane de lei printr-o licitaţie electronică, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.
Suceava: Spitalul judeţean a primit nivelul maxim de acreditare Preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CNAS), Vilmos Lukacs, a înmânat, luni, conducerii Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava certificatul de spital acreditat.
Spitalul Judeţean Suceava a rămas fără ser antiviperin, după ce un copil de 10 ani a fost muşcat de şarpe Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a rămas fără ser antiviperin, după ce un copil de zece ani din Fundu Moldovei a ajuns la urgenţă muşcat de un şarpe, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Tiberius Brădăţan.