Cele mai citite
 


Brăila: Cinci din cele 12 magazine de etnobotanice s-au închis
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci din cele 12 magazine care vând produse etnobotanice în Brăila s-au închis în ultima săptămână, ca urmare a ultimatumului dat de primarul de Brăila, Aurel Simionescu, celelalte şapte urmând să fie sancţionate dacă nu vor respecta hotărârea Consiliului Local Brăila de interzicere a comercializării de plante etnobotanice pe teritoriul municipiului.
Potrivit primarului de Brăila, Aurel Simionescu, cele şapte magazine care îşi continuă încă activitatea au primit vizita autorităţilor locale, care le-au făcut proces verbal, le-au înmânat hotărârea de consiliu împreună cu o somaţie şi le-au pus în vedere că trebuie să respecte acea hotărâre de consiliu local.
'La începutul săptămânii viitoare, toate instituţiile care au competenţă în acest sens se vor întâlni şi vor merge din nou la aceste magazine. Cele care nu îşi vor închide activitatea vor fi sancţionate aşa cum prevede hotărârea de consiliu local. Fiecare instituţie în parte va lua măsurile necesare pe zona de atribuţie de care răspund', a declarat Simionescu.
Consilierii municipali brăileni şi-au asumat răspunderea şi au votat, pe 29 decembrie, proiectul de hotărâre prin care se interzice comercializarea produselor etnobotanice pe teritoriul municipiului Brăila.
Hotărârea interzice distribuirea, oferirea gratuită, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, produselor vegetale şi/sau substanţelor care ar putea avea efecte similare celor ale plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi pshihotrope.
În municipiul Brăila există 12 astfel de magazine care vând plante etnobotanice, iar într-un raport prezentat consilierilor locali de Direcţia de Sănătate Publică Brăila se arată că, de la începutul anului, s-au semnalat 61 de cazuri de tineri cu vârsta cuprinsă între 17 şi 38 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Vot împotriva comercializării produselor etnobotanice pe teritoriul municipiului Consilierii municipali brăileni şi-au asumat răspunderea şi au votat luni proiectul de hotărâre prin care se interzice comercializarea produselor etnobotanice pe teritoriul municipiului Brăila.
Brăila: Au fost închise toate magazinele care comercializau produse etnobotanice Toate magazinele din Brăila care comercializau produse etnobotanice au fost închise, iar poliţia are în vizor aceste spaţii comerciale pentru nu-şi mai relua activitatea, după cum a declarat vineri prefectul judeţului, Dumitru Popa.
Brăila: Marfă confiscată şi sancţiuni contravenţionale aplicate societăţilor care vând etnobotanice Două societăţi comerciale din Brăila, care comercializează produse etnobotanice, au fost sancţionate contravenţional şi s-au ales cu o parte din marfă confiscată, în urma unei acţiuni de verificare, întreprinse în baza unui ordin emis de prefectul de Brăila, Dumitru Popa, se arată într-un comunicat de...
Plante cu efecte psihotrope, vândute legal în România Focşani, 25 feb /Agerpres/ - Zeci de magazine vând în România combinaţii de plante etnobotanice cu efecte similare drogurilor, transmite corespondentul AGERPRES.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Tot mai multe 'magazine de vise' sunt închise sau amendate de autorităţile locale - grupaj Tot mai multe magazine care comercializează substanţe etnobotanice sunt închise sau amendate de autorităţile locale în contextul în care tot mai mulţi tineri ajung în stare gravă la spital în urma consumului acestor droguri uşoare.