Cele mai citite
 


Arieratele administraţiei centrale vor scădea sub 250 milioane lei la sfârşitul anului 2010
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
- Arieratele administraţiei publice centrale, care nu includ şi arieratele companiilor de stat la care ministerele sunt acţionari principali, vor scădea sub 250 de milioane de lei la sfârşitul anului 2010, a declarat joi, la lucrările comisiilor parlamentare de politică economică şi industrie, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice /MFP/, Gheorghe Gherghina.
Oficialul MFP a precizat pentru Agerpres că la nivelul lunii octombrie 2010 arieratele administraţiei centrale se situau la 460 milioane lei.
MFP şi-a propus ca în 2011 să nu mai existe arierate la nivelul administraţiei publice centrale - ministere, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Casele de Pensii, agenţiile de şomaj.
Pe de altă parte, la nivelul autorităţilor locale nivelul arieratelor este în continuare destul de ridicat. Gherghina a menţionat că de la 1 ianuarie 2011 se va aplica ordonanţa care prevede că autorităţile locale nu mai pot face angajamente de lucrări noi până nu plătesc angajamentele curente. De asemenea, ministerele au obligaţia să îşi revadă programele naţionale şi plăţile către autorităţile locale.
Ca stat membru UE, România trebuie să îşi reducă în anul 2012 deficitul bugetar sub 3% din PIB, atât pe metodologia cash, cât şi pe metodologia ESA a UE (care ia în calcul şi angajamentele de plată), astfel că volumul arieratelor trebuie redus.
În şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat alocarea a 1,2 miliarde de lei din fondul de rezervă pentru şase ministere, pentru plăţi de arierate.AGERPRES/()
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adina Geană: CNAS nu are datorii Bucureşti, 12 mai /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu are nicio datorie faţă de furnizorii de servicii, a declarat, miercuri, directorul CNAS, dr. Adina Geană, adăugând că 'sunt termene scadente, dar nu datorii, şi se vor plăti la timp'.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Ţucmeanu (MS): Probabil, după Paşte va scădea preţul medicamentelor compensate Preţul medicamentelor decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar putea scădea după Paşte, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu.
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
Întâlnire a Avocatului Poporului cu factori de decizie din sănătate, în perspectiva Raportului privind sistemul sanitar Avocatul Poporului va avea o întâlnire preliminară cu factorii de decizie din Ministerul Sănătăţii, Inspecţia Sanitară de Stat, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Agenţia Medicamentului, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Statistică, Autoritatea Naţională de Management...