Cele mai citite
 


Botoşani: Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii, fără finanţare din bugetul MS
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii din Botoşani, dar şi alte câteva zeci de unităţi similare din ţară nu vor beneficia, nici în 2011, de finanţare de la bugetul de stat, a declarat, joi, la Botoşani, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Potrivit acestuia, toate unităţile de urgenţă care au fost deja puse în funcţiune vor putea fi finanţate doar cu fonduri din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
'La?momentul actual, suplimentarea listei unităţilor de primire a urgenţelor care să fie finanţate din bugetul de stat nu poate să se facă decât dacă se suplimentează fondurile. Altă soluţie - şi există această soluţie - este finanţarea prin internări de zi, adică pe fonduri de la CNAS', a afirmat Arafat, care a vizitat, joi, Spitalul de Copii din Botoşani.
Oficialul Ministerului Sănătăţii susţine că modalitatea de decontare a serviciilor furnizate de unităţile de urgenţă a creat numeroase 'disfuncţionalităţi', însă speră ca neajunsurile să fie eliminate prin noul contract-cadru de finanţare pregătit de autorităţile sanitare centrale.
'Au fost disfuncţionalităţi până acum prin modul în care s-a înţeles şi această finanţare, prin CNAS. Eu sper ca să fie clarificat foarte clar modul de finanţare prin contractul-cadru care se elaborează de către minister şi casă, astfel încât să nu mai existe probleme de finanţare nici pentru unităţile de primire a urgenţelor care sunt finanţate din bugetul spitalului şi nu din bugetul de stat. În momentul în care vom avea posibilitatea să suplimentăm bugetul de stat, normal că vom prelua şi alte unităţi de urgenţe', a mai spus subsecretarul de stat.
Potrivit lui Arafat, în momentul de faţă, Ministerul Sănătăţii asigură finanţare doar pentru 76 de unităţi de primire a urgenţelor din întreaga ţară. Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii Botoşani a fost pus în funcţiune la sfârşitul anului trecut, iar finanţarea sa este asigurată din bugetul spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Raed Arafat: MS nu are nimic împotriva finanţării sistemului privat; e vorba de o rearanjare a priorităţilor Ministerul Sănătăţii nu are nimic împotriva finanţării sistemului privat, ci este vorba despre o "rearanjare" a priorităţilor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, dr. Raed Arafat, secretar de stat în MS.
Botoşani: Managerul demisionar al SJU acuză MS că întârzie finanţarea Centrului de primiri urgenţe copii Managerul demisionar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Viorel Iliuţă, acuză Ministerul Sănătăţii (MS) că întârzie intenţionat preluarea Centrului de primiri urgenţe (CPU) de la Secţia de pediatrie.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.