Cele mai citite
 


Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid.
Coordonatorul UPU, dr. Tudor Ciuhodaru, a declarat, miercuri, că doi tineri, de 19 şi 28 de ani, au încercat să se sinucidă după ce au consumat produse etnobotanice.
Tânărul de 19 ani a ingerat un amestec de medicamente şi a necesitat încă din UPU măsuri de depurare a toxicului prin lavaj gastric şi diureză osmotică şi a rămas internat în Toxicologie.
Celălalt pacient a avut nevoie de intervenţia chirurgilor reconstructivi după ce şi-a provocat mai multe răni la nivelul antebraţului drept.
'Este prima dată când tratăm tentative de sinucidere în urma consumului etnobotanic, iar posibilitatea ca un astfel de pacient să recurgă la hetero sau autoagresiune indică noi riscuri legate de consumul acestor produse', a declarat presei dr. Tudor Ciuhodaru.
Alte patru persoane, printre care doi studenţi în vârstă de 19 ani, au fost aduse la spital chiar de poliţie. Ele au necesitat evaluare clinică şi stabilizare de către medicii de urgenţă.
În urma examenelor toxicologice s-a depistat că aceştia au combinat plantele etnobotanice şi cannabisul.
Consilierii locali au decis, în şedinţa de marţi, ca 'magazinele de vise' să nu mai poată funcţiona la o distanţă mai mică de trei kilometri de unităţile de învăţământ, cămine şi locuri de cazare pentru elevi şi studenţi, cantine, instituţii de cultură, tabere şcolare, baze şi complexe cultural-sportive, palate şi cluburi ale copiilor şi elevilor, parcuri publice, lăcaşe de cult, instituţii publice, locuri de agrement şi distracţii, gări, autogări. AGERPRES*
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Un elev a ajuns la spital din cauza etnobotanicelor Un elev din Iaşi a fost adus, luni, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce timp de trei zile a consumat plante etnobotanice.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.