Cele mai citite
 


Botoşani: Protest spontan la Spitalul de Psihiatrie
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 8 dec /Agerpres/ - Peste 40 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie din Botoşani au organizat, miercuri, un protest spontan, în semn de nemulţumire faţă de neacordarea tichetelor de masă pe ultimele cinci luni.
Cadrele medicale şi personalul auxiliar, care fac parte din Sindicatul Sanitas, cer acordarea urgentă a bonurilor valorice, întrucât acestea acoperă o parte din diminuările salariale operate în sistemul bugetar.
'Am avut ieri (marţi - n.r.) o discuţie cu managerul, care ne-a informat că nu sunt bani pentru acordarea tichetelor. Eu am anunţat personalul că nu se primesc tichete, iar lumea a sărit în sus, iar astăzi (miercuri - n.r.) au solicitat să mergem la manager. Noi am solicitat managerului să primim tichetele măcar pentru luna decembrie, pentru că vin sărbătorile, iar Guvernul ne-a tăiat din salarii 40%', a afirmat liderul sindical din Spitalul de Psihiatrie, Ana Amariţei.
Managerul unităţii, Gabriel Oprişanu, care a preluat funcţia pe 12 noiembrie, susţine că protestul salariaţilor este îndreptăţit, însă consideră că acesta ar fi trebuit să aibă loc mult mai devreme, pe mandatului fostului manager.
'Este un drept câştigat de oameni în urma Contractului Colectiv de Muncă. Într-adevăr, am fost colindat astăzi de Sindicatul Sanitas, dar ar fi trebuit ca această colindă să o fi făcut mult mai devreme decât astăzi. Dumnealor nu au primit tichete de masă din luna august şi sunt câteva luni bune, iar eu am preluat acest post de mai puţin de 30 de zile', a declarat Gabriel Oprişanu.
Managerul Spitalului de Psihiatrie susţine că priorităţile sale sunt achitarea, în acest moment, a datoriilor către principalii furnizori de utilităţi, medicamente şi alimente, precum şi ştergerea unei datorii de 1,3 milioane de lei, rămasă neachitată după transferul unităţii din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Consiliului Judeţean.
Gabriel Oprişanu susţine că, foarte probabil, tichetele de masă restante nu se vor acorda până la sfârşitul anului, ci în 2011. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Botoşani: Protest pentru tichete de masă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au întrerupt, joi, activitatea, pentru a protesta faţă de neacordarea unor drepturi de natură salarială.
Botoşani: Protest al angajaţilor de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Zeci de angajaţi de pe Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani au întrerupt, miercuri dimineaţă, activitatea, în semn de protest faţă de planul de măsuri impus de conducerea unităţii medicale care prevede, printre altele, reducerea cu 25% a sporurilor variabile.
Botoşani: Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 80 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au participat, marţi la prânz, la un protest în Piaţa Revoluţiei. Cadrele medicale şi personalul auxiliar din cel mai mare spital din Botoşani au pichetat sediul Consiliului Judeţean şi al Prefecturii în semn de nemulţumire...
Botoşani: Un nou protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Un protest spontan a fost declanşat, joi dimineaţă, de angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Aproximativ 50 de cadre medicale au întrerupt activitatea în semn de protest faţă de refuzul conducerii instituţiei de a le promova în gradul profesional următor.
Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui Peste 100 de ASISTENTE MEDICALE de la SPITALUL Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui au participat miercuri dimineaţă la un protest spontan faţă de decizia comitetului director al unităţii sanitare de a reduce unele sporuri şi de a elimina tichetele de masă.