Cele mai citite
 


Începe 'sezonul' intoxicaţiilor cu ciuperci
luni, 29 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie
 

Zalău, 29 iun /Agerpres/ - Condiţiile meteorologice din ultima perioadă din Sălaj, în care ploile au alternat cu perioadele însorite, au favorizat apariţia masivă a ciupercilor şi, prin urmare, a primelor intoxicaţii cu ciuperci din acest an.

Consumul de ciuperci otrăvitoare a făcut ca în ultimele 24 de ore patru persoane să ajungă la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj din cauza consumului de ciuperci otrăvitoare.

"Pentru două dintre ele, o femeie de 20 de ani şi alta de 48 de ani, din Zalău, a fost necesară internarea, cu diagnosticul gastroenterocolită acută ca urmare a consumului de ciuperci de pădure”, a declarat luni Codruţa Puşcaş, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj.

Conform acesteia, starea pacientelor este stabilă, însă ele vor rămâne sub supraveghere medicală pentru încă trei, patru zile.

Pentru ceilalţi doi pacienţi, o femeie de 48 de ani şi un bărbat de 51 de ani, din localitatea Ulciug, diagnosticul a fost de sindrom dispeptic ulceros, nefiind necesară internarea lor, ci doar tratarea la UPU. AGERPRES/(Sebastian Olaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Cinci noi cazuri de intoxicaţie cu ciuperci Cinci noi cazuri de intoxicaţie cu ciuperci s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, la Spitalul Clinic de Urgenţă din Sibiu, din care doi pacienţi au fost internaţi, potrivit purtătorului de cuvânt, Decebal Todăriţă
Noi cazuri de intoxicaţii acute cu ciuperci, apărute în judeţul Arad În ultimele două zile, la nivelul judeţului Arad au apărut noi cazuri de intoxicaţie acută după consum de ciuperci din flora spontană.
DSP Bihor: În luna mai s-au înregistrat 27 de intoxicaţii cu ciuperci din flora spontană Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a anunţat vineri că şase persoane din localitatea Cordău s-au intoxicat cu ciuperci în cursul acestei săptămâni, patru dintre ei fiind internaţi de urgenţă, astfel numărul cazurilor de îmbolnăviri din cauza consumului de ciuperci fiind, în luna mai, de 27.
Satu Mare: Opt persoane au ajuns la spital cu intoxicaţie de la ciuperci Opt persoane au ajuns în weekend la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare după ce au consumat ciuperci otrăvitoare.
Maramureş: 90 de persoane intoxicate cu ciuperci otrăvite au ajuns la spital Numărul persoanelor care suferă de intoxicaţii cu ciuperci a crescut alarmant, deşi autorităţile sanitare din judeţul Maramureş au informat populaţia despre riscul consumului de ciuperci aduse din pădure.
Dolj: DSP atenţionează populaţia că ciupercile culese din mediul natural pot produce intoxicaţii grave Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj atenţionează populaţia că ciupercile culese din mediul rural pot produce intoxicaţii grave, care survin din ce în ce mai frecvent din cauza lipsei de cunoştinţe ale culegătorului, a mutaţiilor genetice sau încrucişărilor care apar în natură, boala fiind...