Cele mai citite
 


PSD dezaprobă decizia Guvernului privind impozitarea pensiile mai mari de 740 lei cu 5,5%
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 dec /Agerpres/ - Social-democraţii dezaprobă decizia Guvernului Boc prin care pensiile mai mari de 740 lei vor fi impozitate cu 5,5%, considerând această măsură un ''nou atentat'' la viaţa pensionarilor, se precizează într-un comunicat al Departamentului de Sănătate al PSD, transmis, miercuri, AGERPRES.
''Propunerea venită în cadrul şedinţei de coaliţie de la acelaşi Traian Băsescu confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, politica de selecţie naturală a regimului Băsescu-Boc, care înţelege să 'salveze' ţara prin scoaterea cetăţenilor ei nu din criză, ci din 'sistem'. Decizia reprezintă 'bomboana' pe coliva unui popor bătrân demografic şi bolnav, într-o ţară în care 250.000 de cetăţeni de toate vârstele mor, cu zile, din cauza unor boli tratabile'', se afirmă în comunicat.
Potrivit social-democraţilor, România este singura ţară din Uniunea Europeană în care 500.000 de cetăţeni şi-au întrerupt tratamentul pentru afecţiuni cronice, în anul 2010, şi căreia i se propune, pentru Sănătate, un buget cu 38% mai mic.
''De asemenea, tot în România lui Băsescu şi Boc, bolnavii de SIDA, cancer sau diabet nu mai beneficiază de tratamentul lunar necesar, care le asigură supravieţuirea. Măsurile implementate de Guvernul Băsescu-Boc sunt adevărate politici de exterminare ale pensionarilor şi bolnavilor şi instaurează 'cultura sărăciei' ca filozofie de guvernare. (...) Dacă Guvernul dorea să aplice principiul prin care toţi trebuie să contribuie la sistemul de sănătate, atunci în pensiile mici ar fi trebuit incluse şi sumele care urmau să fie scăzute prin introducerea contribuţiilor pentru FNUASS, astfel încât această contribuţie să nu afecteze puterea de cumpărare a pensionarilor, şi aşa foarte scăzută'', se mai arată în comunicatul PSD. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Social-democraţii se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să anunţe privatizarea universităţilor şi a şcolilor Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD, opoziţie), Victor Ponta, a declarat marţi că, după ce preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc vor să privatizeze sistemul de sănătate, românii se pot aştepta ca guvernanţii să propună şi privatizarea universităţilor şi şcolilor de stat.
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.
Ovidiu Milici (PSD): Falimentul sistemului sanitar s-a produs în mandatul lui Traian Băsescu Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, a criticat, luni, într-o conferinţă de presă, declaraţia preşedintelui României, Traian Băsescu, referitoare la o posibilă privatizare a spitalelor, apreciind că acestea dovedesc ''eşecul propriei sale viziuni în ceea ce priveşte sistemul sanitar''...
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...