Cele mai citite
 


Braşov: Compartimentul de cardiologie intervenţională de la spitalul judeţean, funcţional
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Braşov, 8 dec /Agerpres/ - Compartimentul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a început să funcţioneze, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul spitalului dr. Marius Neculoiu.
'În cadrul compartimentului se fac două tipuri de intervenţii. Montarea de stimulatoare cardiace la pacienţii care au tulburări de ritm cardiac şi care necesită montararea acestora şi angiografii coronariene cu montarea de stenturi pe inimă, un fel de proteze montate pe inimă la pacienţii cronici şi la cei cu infarct', a spus Neculoiu.
El a afirmat că în cele opt zile de când funcţionează acest compartiment s-au făcut 20 de intervenţii din care, la cinci pacienţi s-au montat stenturi pentru angioplastie coronariană şi mai multe intervenţii au fost pentru implanturi de stimulatoare cardiace.
Deocamdată, medicii care lucrează în Compartimentul de cardiologie intervenţională, care are 10 paturi, au contract de prestări servicii, dar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a scos la concurs un post de medic primar cardiolog care să fie permanent în spital, a mai arătat dr. Marius Neculoiu.
Angiograful a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov în urmă cu doi ani, dar a stat nefolosit din lipsa cadrelor medicale care ştiu să lucreze cu acest tip de aparat. Pacienţii din Braşov erau nevoiţi să se deplaseze la Târgu-Mureş şi Bucureşti pentru diverse intervenţii cardiologice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Centrele de cardiologie intervenţională - o necesitate În insuficienţa cardiacă există un risc de moarte subită prin aritmii cardiace tratamentul modern se face fie prin diferite proceduri de stimulare - peece maker - fie prin defibrilator implantat, tratament inclus în ghidurile europene a declarat dr.Dan Deleanu, preşdintele Societăţii Române de Cardiologie...
Arad: A fost inaugurată noua secţie de cardiologie intervenţională Noua secţie privată de cardiologie intervenţională din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost inaugurată, miercuri, aceasta fiind una dintre cele mai moderne din ţară, investiţia ridicându-se la peste un milion de euro.
Constanţa: Centru de cardiologie intervenţională inaugurat la Spitalul Judeţean, investiţie de un milion de euro Un modern centru de cardiologie intervenţională a fost inaugurat, miercuri, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, investiţie de aproape un milioan de euro realizată printr-un parteneriat public privat.
Mureş: Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, găzduiesc, începând de miercuri până duminică, prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară...