Cele mai citite
 


Galaţi: Peste 51.000 de pensii, afectate de contribuţia pentru asigurările de sănătate
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 8 dec /Agerpres/ - Peste 51.000 de gălăţeni, majoritatea pensionari, vor fi afectaţi de noile prevederi ale guvernului privind obligaţia de a plăti 5,5 la sută din pensii şi indemnizaţii, contribuţie pentru asigurările de sănătate (CAS), începând de anul viitor.
,,La nivelul judeţului Galaţi există aproximativ 30.000 de pensii de peste 1.000 lei, din care deja se reţine impozitul şi CAS de 5,5 la sută - însă procentul era aplicat numai diferenţei de bani dintre 1.000 lei şi pensia omului, iar de la 1 ianuarie procentul se va aplica întregii pensii. La această cifră se adaugă alte circa 21.000 de pensii cu valoare cuprinsă între 740 şi 1.000 lei. Deci, în total, la nivelul judeţului Galaţi există aproximativ 51.000 de pensionari la care se va aplica măsura recent adoptată', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Galaţi, Greta Ioniţă.
Pensionarilor li se adaugă 107 revoluţionari care încasează indemnizaţiile reparatorii, conform legislaţiei în vigoare.
Recentele măsuri anunţate de guvern i-a nemulţumit pe pensionarii gălăţeni.
,,Toţi pensionarii sunt supăraţi. Noi nu înţelegem ce vor guvernanţii ăştia de la noi, eu cred că vor să murim, pentru că altă explicaţie nu mai este. Şi acest plafon, de 740 de lei... ce mai e 740 de lei în zilele noastre? Păi abia ne ajung banii pentru medicamente şi facturi! Unde se vor duce aceşti bani pe care o să ni-i reţină? Dar unde s-au dus banii reţinuţi din salarii, atâţia ani de zile, cât am muncit?. Eu cred că reţinerea asta, a CAS, este doar începutul... cred că ne ia uşor, să nu ne speriem, dar următorul pas este să ne impoziteze toate pensiile, aşa cum a anunţat preşedintele Băsescu...? Eu nu ştiu ce au de gând oamenii ăştia cu noi! Cred că vor, până la urmă, să le donăm lor pensiile noastre ca să meargă ţara asta', a declarat preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader.
Liderul pensionarilor gălăţeni a spus că, în semn de protest,?vor continua acţiunile de pichetare a sediului PDL, în fiecare vineri, până la Crăciun. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Protest cu 20 de participanţi al studenţilor medicinişti Doar aproximativ 20 de studenţii medicinişti au pichetat, luni, timp de o oră, Prefectura Galaţi, în semn de solidaritate cu studenţii membri ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).
Galaţi: Pensionarii au ieşit în stradă Câteva zeci de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor din Galaţi au pichetat, vineri, sediile PDL şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Galaţi.
Galaţi: Pensionarii au pichetat pe ploaie Câteva zeci de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor din Galaţi, au pichetat, vineri, pe o ploaie torenţială, sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, al Partidului Democrat Liberal şi al Prefecturii Galaţi, în semn de protest faţă de politica guvernamentală aplicată acestei categorii...
Galaţi: Pensionarii au ieşit în stradă Peste 100 de pensionari, membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi au participat, vineri, timp de trei ore, la o acţiune de protest îndreptată împotriva Guvernului şi parlamentarilor.
Galaţi: Pensionarii au ieşit din nou în stradă Galaţi, 10 mar/Agerpres/- Zeci de pensionari au pichetat, joi, sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi PDL Galaţi.
Galaţi: Pensionarii vor ieşi din nou în stradă Membrii Alianţei Europensionarilor din Galaţi vor picheta vineri sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), PDL Galaţi şi Prefecturii Galaţi în semn de protest faţă de legile care "îi bagă în mormânt pe pensionari", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul alianţei, Cristea Toader.