Cele mai citite
 


Timiş: Prefectul cere verificarea legalităţii concursurilor de manageri din spitale
joi, 9 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Mircea Băcală a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va cere verificarea legalităţii concursurilor de ocupare a funcţiilor de manageri de spitale, organizate de Primăria Timişoara, după ce a primit foarte multe sesizări despre disfuncţiuni la acest nivel.
'Pe adresa Prefecturii au sosit foarte multe plângeri referitoare la modul de organizare (de către Primăria Timişoara, n.r.) a concursurilor de manageri de spitale din Timişoara', a declarat prefectul.

Printre nemulţumiri, candidaţii declaraţi respinşi s-au plâns şi de faptul că li s-au pus întrebări legate de administraţia locală, aspect considerat, însă, de Municipalitate ca fiind normal, din moment ce vor fi în subordinea acesteia. În reclamaţiile lor, cei respinşi acuză, în principal, faptul că toate concursurile au fost organizate de Primărie şi nu de Consiliile de Administraţie ale spitalelor, iar anunţul de organizare a acestor concursuri nu a fost făcut în termenul legal.
'Juriştii Prefecturii Timiş vor verifica legalitatea acestor examinări', a spus prefectul. Dacă se vor depista nereguli, va urma un contencios intentat de Prefectură Primăriei.

Municipalitatea a preluat în administrare patru spitale: de Copii 'Louis Ţurcanu', Municipal, de Obstetrică-Ginecologie 'Dumitru Popescu' şi cel de Boli Infecţioase 'Victor Babeş'.
Fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brînzan (PSD) admitea, într-o recentă conferinţă de presă, că fiecare partid are candidaţi favoriţi pentru funcţiile de manageri ai spitalelor timişorene.
'Dacă treaba va merge bine, ne vom mândri că oamenii noştri fac performanţă, dar dacă nu vor reuşi, va fi vina noastră, ceea ce implică o mare responsabilitate în alegerea omului potrivit', afirma Brînzan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Ovidiu Brînzan admite că managerii spitalelor au sprijin politic Fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brînzan (PSD) a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că implicarea Primăriei Timişoara în organizarea concursurilor de manageri de la spitalele din municipiu aflate sub patronajul Municipalităţii este un aspect pozitiv.
Timiş: Centrul de Medicină Genomică al UMF 'Victor Babeş' va avea un Registru Naţional de Boli Rare Centrul de Medicină Genomică al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara, împreună cu Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din municipiu vor avea din acest an un Registru Naţional de Boli Rare, a anunţat, vineri, prof. univ. Maria Puiu, şeful disciplinei Genetică a Universităţii de...
Timiş: Primăria va extinde Spitalul de Boli Infecţioase cu două noi corpuri pentru pacienţii cu probleme respiratorii Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Timişoara va fi extins cu două noi corpuri destinate pacienţilor cu probleme respiratorii, clădiri care vor fi construite de municipalitate.
Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului...
Timiş: Candidatul PDL la Primăria Timişoara, Gheorghe Nodiţi, vrea blocarea mafiei imobiliare Candidatul PDL la Primăria Timişoarei, chirurgul Gheorghe Nodiţi, promite că va acţiona energic pentru blocarea mafiei imobiliare din oraş, care a pus în pericol actul medical din anumite unităţi medicale ce funcţionează în imobile cumpărate de cetăţeni de etnie romă.
Timiş: Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' va avea un nou corp de clădire spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara va avea un nou corp de clădire în următorii doi ani, în care vor funcţiona mai multe secţii, investiţie ce se ridică la aproape 40 de milioane de lei fără TVA.