Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a cerut revizuirea adeverinţelor pentru înfiinţarea de farmacii
joi, 9 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut tuturor şefilor de autorităţi locale să revizuiască adeverinţele eliberate în ultima lună pentru înfiinţarea de farmacii în centrele comerciale de mare suprafaţă, informează un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au sesizat că, în ultima perioadă, numărul cererilor pentru înfiinţarea de farmacii, prin excepţie, în centrele comerciale de mare suprafaţă, a crescut semnificativ.

Ministerul Sănătăţii a solicitat ca, în termen de 60 de zile, autorităţile locale să reanalizeze toate adeverinţele pe care le-au eliberat în ultima lună, să verifice la faţa locului dacă adresele înscrise pe aceste documente corespund cu cele ale unor centre comerciale, având în vedere că pe majoritatea sunt trecute numere de blocuri, şi să transmită rezultatele la Ministerul Sănătăţii.

''Este suspect că, după ce am anunţat condiţiile noii Legi a farmaciei, conform cărora se elimină excepţia înfiinţării farmaciilor în centre comerciale, gări şi aerogări, la Ministerul Sănătăţii au fost înregistrate peste 50 de cereri, practic numărul s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Experţii noştri au analizat dosarele şi în mai toate adeverinţele eliberate de primării au fost găsite numere de blocuri care, credem noi, că nu au cum să deţină adresă comună cu centrele comerciale de mare suprafaţă'', a declarat ministrul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii solicită autorităţilor administraţiei publice locale să dea dovadă de responsabilitate în emiterea acestor documente care atestă dovada că farmacia care se va înfiinţa se află într-un centru comercial, conform legislaţiei în vigoare în prezent.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Bugetul MS pe 2011 este sustenabil şi creşte cu 8% faţă de cel din 2010 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni că este mulţumit de forma bugetului de care va beneficia Ministerul Sănătăţii în anul 2011, fiindcă este prevăzută o creştere cu 8% faţă de bugetul din 2010, ceea ce va permite demararea unor programe de investiţii în domeniu.
Sălaj: Ministrul Sănătăţii promite opt milioane de lei pentru tratamentul a patru noi boli rare Un număr de patru noi boli rare vor fi introduse, începând cu luna iulie, în subprogramul finanţat de Ministerul Sănătăţii, bugetul alocat fiind de circa opt milioane de lei, conform precizărilor făcute de ministrul Cseke Attila marţi, la Zalău, la inaugurarea primului centru pentru boli rare din România...
Ministrul Sănătăţii, în vizită de lucru în judeţul Călăraşi Ministerul Sănătăţii va elabora un Plan naţional de resurse umane pentru a le oferi medicilor o perspectivă pe termen mediu şi lung, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi.
Cseke Attila: Raportul anchetei de la Maternitatea Câmpulung Muscel este incomplet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a primit luni raportul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş privind ancheta desfăşurată în cazul celor doi nou-născuţi din Maternitatea Spitalului Câmpulung Muscel, însă a decis ca o echipă a Ministerului Sănătăţii să se deplaseze la unitatea medicală şi să efectueze...
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.