Cele mai citite
 


Semnături pentru înfiinţarea Registrului donatorilor neînrudiţi
luni, 29 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 29 iun /Agerpres/ - Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Ambulanţa privată „Samaritanus” din Târgu Mureş au adunat, pe perioada Zilelor Târgumureşene, în cadrul campaniei naţionale pentru depistarea leucemiei, peste 1.000 de semnături pentru înfiinţarea „Registrului donatorilor neînrudiţi”, pentru colectarea de celulele stem.

S-au strâns, în doar trei zile, peste o mie de semnături. Astfel, cred că vom fi pe primul loc în România, cu numărul cel mai mare de semnături. Este fundamental să se înţeleagă că fără acest registru nu vom reuşi să găsim persoane compatibile, pentru a-i vindeca pe bolnavii de leucemie” - a declarat, luni, Varga Szigmond, administratorul „Samaritanus”.

El a spus că pentru înfiinţarea registrului donatorilor, în luna septembrie, este nevoie de 50.000 de semnături, iar până în prezent există 36.000 de persoane înscrise. AGERPRES/(Dorina Matiş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Înfiinţarea Registrului naţional al donatorilor voluntari de celule stem Bucureşti, 10 aug /Agerpres/ - Registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem hepatopoetice a fost înfiinţat în România, instituţia urmând să coordoneze activitatea de donare a acestui tip de celule, potrivit unei hotărâri de guvern, publicate, luni, în Monitorul Oficial.
Registrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice ar putea fi înfiinţat Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Guvernul ar putea aproba, miercuri, în şedinţă, la propunerea ministrului Sănătăţii, dr. Ion Bazac, hotărârea privind înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice.
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice - funcţional Patru vieţi au fost salvate până în prezent în urma procedurilor de transplant de celule stem de la donatori neînrudiţi realizate în unităţile sanitare româneşti, a declarat dr. Aurora Dragomirişteanu, directorul general al Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.
Un registru al donatorilor onorifici va exista şi în România Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un registru al donatorilor onorifici de celule stem pentru bolnavii de leucemie va exista şi în România, de la 1 septembrie, a dat asigurări, duminică, premierul Emil Boc, invitat la postul de televiziune PRO TV, iniţiatorul campaniei ''Avem viaţă în sânge''.
Vâlcea: Deputatul Romeo Rădulescu a devenit donator de celule stem Deputatul social-democrat Romeo Rădulescu s-a înscris pentru a deveni donator de celule stem, el declarându-se "profund impresionat" de drama copiilor bolnavi de leucemie.
Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, sărbătorită în Capitală; România are peste 25.000 de donatori Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice va fi sărbătorită în Capitală până pe 27 septembrie, printr-o serie de evenimente care au ca scop informarea locuitorilor Bucureştiului.