Cele mai citite
 


A fost înfiinţată Asociaţia Companiilor Farmaceutice Americane din România
joi, 9 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Companiile farmaceutice americane bazate pe cercetare-dezvoltare prezente în România au înfiinţat, la Bucureşti, o asociaţie - Local American Working Group (LAWG), care reprezintă în ţara noastră Asociaţia Producătorilor de Medicamente din SUA - PhRMA (Pharmaceutical Research and Manufacturers of America), informează un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
Lansarea LAWG a avut loc sub auspiciile Ambasadei SUA la Bucureşti, la eveniment fiind prezenţi ambasadorul Mark Gitenstein, ataşatul comercial Keith Kirkham şi reprezentanţi ai autorităţilor din sistemul de sănătate din România - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Medicamentului dr. Daniel Boda, preşedintele CNAS dr. Lucian Duţă şi directorul general CNAS dr. Dorin Ionescu.

Ambasadorul Gitenstein a subliniat faptul că România se străduieşte să facă faţă unei crize economice fără precedent, care evident se manifestă şi la nivelul sistemului de sănătate.
Pe de o parte, Guvernul este limitat în acţiunile sale în domeniu din cauza lipsei resurselor, iar industria farmaceutică este la limita susţinerii sistemului, şi din păcate, toate acestea au consecinţe grave asupra pacienţilor.

Din această perspectivă, ambasadorul SUA la Bucureşti consideră că toţi cei implicaţi trebuie să găsească împreună soluţiile pentru a depăşi această situaţie.
''Este important sa menţinem întotdeauna un dialog, chiar dacă la început există puncte de vedere diferite'', a adăugat ambasadorul Gitenstein.
În SUA o soluţie a venit din partea PhRMA şi a fost preluată de preşedintele Barack Obama, în planul de reformă a sistemului american de sănătate.

Preşedintele LAWG, Mihai Diamandopol, a evidenţiat cele trei obiective centrale ale industriei farmaceutice: inovaţia, prevenţia şi educaţia, elemente care pot contribui la regândirea sistemului de îngrijiri medicale, pentru o populaţie tot mai îmbătrânită şi cu nevoi în creştere. Nu este vorba aici doar de nevoile specifice României, ci şi a majorităţii ţărilor europene şi, de asemenea, a Statelor Unite, a subliniat acesta.

Brendan O'Brien, reprezentant Pfizer România, a împărtăşit experienţa lui anterioară de membru al LAWG în Slovacia, între 2007 şi 2009, unde soluţiile promovate la nivelul parteneriatului autorităţi - industrie farmaceutică, au avut rezultate benefice pentru pacienţi.
Membrii LAWG militează şi pentru implementarea la nivelul tuturor companiilor farmaceutice, producătoare de medicamente inovatoare sau generice, internaţionale sau locale, a regulilor codului etic intern (specific industriei farmaceutice R&D), lucru care ar permite instalarea unui mediu de încredere şi a unei imagini corecte asupra industriei farmaceutice din România.

Dr. Lucian Duţă, preşedintele CNAS, a salutat această iniţiativă şi şi-a exprimat speranţa ca LAWG ''să fie un partener de încredere, care să se implice alături de noi în realizarea reformei din sistemul sanitar''.

Membrii LAWG România sunt: Abbott, Amgen, AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Eli Lilly, Genzyme, Glaxo Smithkline Beecham, Johnson & Johnson, Merck Sharp and Dohme şi Pfizer, corporaţii farmaceutice cu departamente de cercetare şi dezvoltare, predominant americane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
PwC: companiile farmaceutice din România, preocupate de distribuţia directă a medicamentelor Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Companiile farmaceutice din România devin tot mai preocupate de identificarea unor modele de distribuţie directă a medicamentelor către farmacii, se arată într-un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers, intitulat 'Pharma 2020: Supplying the future. Which path will you...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Regis Lhomme este noul preşedinte al ARPIM Regis Lhomme, Director General Amgen România, este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), ales în cadrul Adunării Generale ARPIM din data de 29 septembrie se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
Noul preşedinte al LAWG îşi propune facilitarea accesului pacienţilor români la tratamente inovatoare Almin Adzovic, noul preşedinte al asociaţiei care include majoritatea companiilor farmaceutice americane cu operaţiuni în România - Local American Working Group, îşi propune îmbunătăţirea continuă a mediului de afaceri din sectorul farmaceutic din România, precum şi facilitarea accesului pacienţilor...
Preşedintele CNAS: Este nevoie de reforme reale în sistemul de sănătate Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, dr. Lucian Duţă, a declarat, joi, că a scăzut cu 30% colectarea la fondul pentru sănătate.