Cele mai citite
 


Vaslui:?CJAS are datorii de peste 30 milioane lei la farmacii
joi, 9 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a întârziat cu aproape două luni plata reţetelor compensate şi gratuite onorate de cele 60 de farmacii din judeţ.
Potrivit CJAS Vaslui, farmaciile au primit până acum doar contravaloarea reţetelor compensate pe care le-au onorat până în luna februarie, inclusiv.
'Practic, acum ar fi trebuit să onorăm consumul de medicamente compensate din lunile martie şi aprilie 2010, facturi care au depăşit termenul scadent de plată prevăzut de lege. Suma este de peste 10 milioane de lei', a declarat miercuri pentru AGERPRES Maria Vlasici, directoarea economică a CJAS Vaslui.

Reprezentanţii CJAS Vaslui susţin că au făcut demersuri la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate pentru a primi fondurile necesare achitării restanţelor către farmacii.
'Am convingerea că vom primi curând bani pentru medicamente şi astfel vom putea să ne achităm şi cu farmaciile. Este o situaţie dificilă pentru toată lumea iar farmaciştii s-au arătat înţelegători cu bolnavii şi mulţi au acceptat să elibereze medicamente', a declarat miercuri Corneliu Mihalache, directorul CJAS Vaslui.
În acest an, CJAS Vaslui a avut un buget de 33,9 milioane de lei numai la capitolul medicamente gratuite şi compensate, bani cheltuiţi integral.

În prezent, restanţele faţă de farmaciile vasluiene se cifrează la peste 33 de milioane de lei, sumă ce reprezintă consumul de medicamente compensate din luna martie şi până în octombrie inclusiv, însă termenul scadent de plată a fost depăşit doar pentru două luni, martie şi aprilie, suma ridicându-se la 10,8 milioane de lei.
Conform legii, farmaciile care dau medicamente gratuite şi compensate trebuie să fie plătite de CJAS la 180 de zile, adică la 6 luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Consumul de medicamente a crescut cu 20 de procente din cauza răcirii vremii Reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui au declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în ultimele trei luni consumul de medicamente a crescut cu aproximativ 20 de procente.
Vaslui: Peste 6,5 milioane de lei decontate lunar de farmacii pentru reţete; CJAS face verificări Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui decontează lunar în jur de 6,5 - 7 milioane de lei pentru reţetele gratuite şi compensate, sumă considerată prea mare de autorităţile din domeniul sanitar.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Mehedinţi: Peste 10 milioane de lei pentru decontarea facturilor la medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a plătit 10,918 milioane de lei celor 46 de unităţi farmaceutice din teritoriu pentru decontarea facturilor la medicamente gratuite şi compensate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.