Cele mai citite
 


Mureş: Proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical
joi, 9 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
RSC Consulting, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Cluj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, au lansat miercuri, la Târgu Mureş, proiectul 'EMC - Educaţie Medicală Continuă', pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical.
Potrivit unui comunicat de presă remis de SCJU Târgu Mureş, 'EMC-Educaţie Medicală Continuă' este singurul proiect din regiunea de dezvoltare Nord Vest şi Vest a României, având ca obiectiv formarea profesională în domeniul medical, în condiţiile în care în acest moment se implementează doar 12 proiecte similare în întreaga ţară: la Bucureşti (7), Iaşi (1), Galaţi (1), Braşov (2).
Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea şi implementarea unui sistem integrat de competenţe pentru personalul medical al partenerilor proiectului, adaptabil schimbărilor structurale permanente, la nivelul regiunilor Nord Vest şi Centru.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a doi ani, în perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2012, grupul ţintă fiind reprezentat de 419 angajaţi ai partenerilor, 158 de angajaţi ai Spitalului Clinic de Recuperare Cluj şi 261 angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Comunicatul mai relevă faptul că proiectul îi vizează pe managerii, medicii şefi de secţie, medicii curanţi, asistentele medicale, infirmierele, dar şi personalul administrativ.
În cadrul proiectului vor fi oferite cursuri de management în sănătate, management al deşeurilor periculoase, de utilizare a aparaturii IT medicale, etică şi deontologie, legislaţie medicală.
De asemenea, printre cursuri se vor regăsi şi Resuscitarea cardio-respiratorie şi cerebrală, Leadership, Management de proiect, Securitatea şi sănătatea muncii, Sistemul de management al calităţii, Comunicare organizaţională, Comunicare în limba engleză, Curs operare pe calculator, Inspector resurse umane, Lucrul în echipă, Organizarea locului de muncă sau Munca orientată către pacient.

Din comunicat mai reiese faptul că fiecare categorie de personal va beneficia de un pachet de cursuri specifice domeniului medical, dar şi complementare acestui domeniu, cursuri acreditate de Colegiul Medicilor, de Ordinul Asistenţilor Medicali, dar şi de către Ministerul Muncii, prin Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA).
La finalul proiectului se doreşte ca 3.400 absolvenţi să fie certificaţi EMC, să fie emise 3.400 de certificate de absolvire EMC, din care 1.987 să fie certificate emise de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.

Contractul de finanţare a fost semnat în luna septembrie 2010.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş tratează anual 249.984 de pacienţi în ambulatoriu şi efectuează 46.770 de externări/an, iar din totalul de 3.293 de angajaţi, un număr de 261 persoane vor beneficia de activităţile acestui proiect, participând la programele de formare profesională.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Proiect de 4,5 milioane de euro pentru reabilitarea ambulatoriului SCJU Târgu Mureş Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre au semnat marţi, la Târgu Mureş, contractul de finanţare a proiectului "Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.