Cele mai citite
 


Mehedinţi: Primul caz de trichineloză din judeţ
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii veterinari din municipiul Orşova au depistat, în urma analizelor de laborator, parazitul trichenela spiralis la un porc sacrificat, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentanta Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi, Adriana Ganea.
Potrivit acesteia, în urma verificărilor întreprinse de medicii veterinari s-a ajuns la concluzia că animalul fusese cumpărat din localitatea Devesel, motiv pentru care au demarat o acţiune de monitorizare a vânzărilor de porci din zonă.
'Cazul este izolat, nu ne confruntăm cu un focar de trichineloză în acestă comună. Cu toate acestea ţinem sub observaţie orice mişcare de animale în teritoriu', a precizat Ganea.
Carnea rezultată în urma tăierii animalului cu ocazia sărbătorilor de iarnă, care nu apucase să fie consumată de proprietarii acestuia, a fost incinerată în prezenţa medicilor veterinari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Alte două cazuri de trichineloză depistate în judeţ În judeţul Mehedinţi au fost depistate alte două cazuri de porci sacrificaţi infestaţi cu trichinela spiralis, primul caz fiind înregistrat la începutul săptămânii trecute, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentanta DSVSA, Adriana Ganea.
Mehedinţi: Porci sacrificaţi pentru că au fost depistaţi cu trichinella spiralis Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, dr.Adriana Ganea, a declarat marţi pentru AGERPRES că în două localităţi din judeţ s-au înregistrat primele cazuri de infestare a porcilor cu trichinella spiralis.
Mehedinţi: Cinci cazuri de trichineloză la porcii sacrificaţi în gospodării Laboratorul sanitar-veterinar din localitatea Halînga al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a înregistrat, în perioada 10-20 decembrie, cinci cazuri de trichineloză depistate la porcii sacrificaţi înainte de Crăciun.
Mehedinţi: Măsuri preventive de restricţionare a circulaţiei bovinelor în urma unor focare de dermatoză nodulară Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a impus crescătorilor de animale restricţionarea circulaţiei bovinelor dintr-o zonă în alta ca urmare a apariţiei unor focare de dermatoză nodulară la efective de animale din Bulgaria, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul...
Mehedinţi: Trei cazuri de infestare cu trichinella spiralis la porcii sacrificaţi pentru Crăciun Un număr de trei porci sacrificaţi în localităţile Punghina, Pătulele şi Hinova au fost depistaţi infestaţi cu virusul trichinella spiralis, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, Daniel Făinişi.
Bihor: Focar de trichineloză, cu zeci de bolnavi în spital Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat marţi că până în prezent 49 persoane au fost internate cu suspiciunea de trichineloză, majoritatea la Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, ca urmare a consumului cărnii unui porc sacrificat în localitatea Cheţ, din...