Cele mai citite
 


Pensionarii cu venituri peste 740 de lei şi revoluţionarii vor plăti contribuţii de sănătate
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensionarii cu venituri peste 740 de lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, nu vor mai face parte din categorii exceptate de la plata contribuţiilor la fondul naţional de sănătate, cu începere din 1 ianuarie 2011, şi vor plăti contribuţii de 5,5% la fondul asigurărilor de sănătate, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
În total, vorbim de 2.067.764 de persoane, a declarat ministrul Sănătăţii.
(1 euro,31 lei)
El a amintit că, până în anul 2003, toţi pensionarii, indiferent de nivelul pensiei, contribuiau la fondul naţional de sănătate.
'De asemenea, vor fi scutiţi în continuare copiii, tinerii, elevii şi studenţii, dacă nu au venituri, pentru că am considerat că această categorie de vârstă reprezintă o investiţie a statului şi a Guvernului şi ei trebuie în continuare exceptaţi. Cu aceste măsuri vom ajunge la un număr de contribuabili la sistemul social de asigurări de sănătate de 8.797.028 de persoane. Numărul exceptaţilor, de la 1 ianuarie 2011, va fi de 8.664.852 de persoane', a mai spus ministrul Sănătăţii.
El a mai afirmat că, până în acest an, aveam mai mulţi exceptaţi decât plătitori la fondul asigurărilor de sănătate şi, practic, de la 1 ianuarie 2011 va exista o balanţă între numărul exceptaţilor şi numărul plătitorilor.
'Impactul financiar pe care-l preconizăm (în urma acestei decizii - n.r.) pe fondul naţional unic de asigurări de sănătate este de 1,4 miliarde de lei', a mai spus Cseke Attila.
Potrivit lui Cseke Attila, la nivelul anului 2010, numărul persoanelor asigurate fără plată, adică exceptate de la plată, dar care beneficiază de servicii medicale este de 10. 732.616 persoane, dintr-un total de aproximativ 21,5 milioane de cetăţeni români.
El a adăugat că, potrivit statisticilor, unul din trei cetăţeni români plăteşte contribuţiile la asigurările de sănătate.
'Sănătatea costă, medicamentele trebuie plătite, serviciile medicale trebuie decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate, acesta este principiul de la care trebuie să pornim şi trebuie să reînvăţăm şi să conştientizăm în societate acest fapt, că sănătatea nu este pe gratis. Nu este o măsură tocmai uşoară, ea dacă era luată acum trei-patru ani de zile sigur că nu aveam această presiune, a arătat ministrul Sănătăţii.*
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: De la 1 ianuarie, pensionarii cu venituri peste 740 de lei şi revoluţionarii vor plăti contribuţii de sănătate Guvernul a decis, în şedinţa de luni, ca pensionarii cu venituri peste 740 de lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, să nu mai facă parte din categorii exceptate de la plata contribuţiilor la fondul naţional de sănătate, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
MS: 2,067 milioane de noi contribuabili pensionari şi revoluţionari la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate Numărul noilor contribuabili la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) prin noile reglementări adoptate luni seara de Guvern cu privire la revoluţionari şi pensionari va fi de 2.067.764 de persoane, dintre care 2.055.545 sunt pensionari cu venituri peste 740 lei, informează marţi, printr-un...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...