Cele mai citite
 


Cheltuielile cu investiţiile cresc la 35,1 miliarde de lei în bugetul pe 2011
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul pe anul viitor se bazează pe o creştere economică de 1,5% şi o reducere a deficitului bugetar de la 6,8% la 4,4%, ceea ce va permite creşterea investiţiilor, a declarat luni ministrul Finanţelor Publice Gheorghe Ialomiţianu, după şedinţa de guvern în cadrul căreia s-a aprobat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2011, proiectul legii asigurărilor de stat pe 2011, bugetul de şomaj şi cel al asigurărilor de sănătate.
În 2012, deficitul bugetar se va reduce la 3%, conform prevederilor Tratatului de la Maastricht. Conform declaraţiilor ministrului Finanţelor, pe baza bugetului de anul viitor, România va deveni un stat care va cheltui mai puţin pentru a-şi asigura propria funcţionare şi mai mult pentru investiţii.
'Este pentru prima oară când bugetele au la bază indicatorii macroeconomici pentru anii 2011, 2012 şi 2013, conform Legii responsabilităţii fiscale', a subliniat Gheorghe Ialomiţianu.
'Bugetul pe 2011 se bazează pe reducerea cheltuielilor curente, de personal şi cu asistenţa socială, a cheltuielilor cu bunuri şi servicii şi a celor cu subvenţiile, precum şi o creştere a cheltuielilor cu investiţiile. Pentru 2011, cheltuielile cu investiţiile sunt de 35,1 miliarde de lei, faţă de 33,9 în 2010', a spus ministrul Finanţelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diana Păun (Administraţia Prezidenţială): Avem nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească România are nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească, de la echipamente performante până la clădiri şi spaţii corespunzătoare, a declarat luni Diana Păun, consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
Manuel Costescu: România s-a transformat într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii România s-a transformat dintr-o ţară căutată de investitori pentru forţa de muncă ieftină într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii, iar în prezent are nevoie de inovaţie în IT şi în medicină, susţine secretarul de stat Manuel Costescu, şeful Departamentului...
Guvernul discută marţi cea de-a doua rectificare bugetară din acest an Guvernul discută în şedinţa de marţi proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014.
Tulcea: Singura leprozerie din România, transformată în centru de îngrijiri paleative Ultima leprozerie din Uniunea Europeană care funcţionează la Tichileşti, judeţul Tulcea, ar putea fi transformată într-un centru de asistenţă socială sau de îngrijiri paleative, în acest sens Direcţia de Sănătate Publică (DSP) începând discuţiile cu ministerul de resort.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...