Cele mai citite
 


Scleroza în plăci: nouă metodă ce contribuie la regenerarea nervilor afectaţi
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de cercetători britanici a anunţat luni descoperirea unei noi metode de tratament ce permite regenerarea zonelor sistemului nervos ce au fost afectate de scleroza în plăci, descoperire pe care au prezentat-o drept un important pas înainte în lupta împotriva acestei boli neurologice, informează AFP.
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge şi de la Universitatea din Edinburgh au descoperit 'o metodă prin care celulele stem din creier pot fi încurajate să repare sechelele provocate de maladie asupra tecii de mielină', a explicat Robin Franklin, directorul centrului pentru scleroza în plăci de la Universitatea Cambridge.

Teaca de mielină protejează terminaţiile nervoase şi este distrusă de către maladie provocând paralizia.

'Această metodă deschide calea pentru o nouă terapie regenerativă a acestei boli', a mai adăugat el.

Această metodă ar putea intra în perioada de testare în viitorii 5 ani, iar un tratament pornind de la ea ar putea fi obţinut în 15 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O maladie rară a sistemului nervos, tratată cu succes prin terapie genetică O echipă de cercetători francezi a reuşit să trateze cu succes, prin grefe de celule stem, doi copii ce suferă de o maladie genetică rară, adrenoleucodistrofie, o boală mortală, descrisă în filmul 'Lorenzo's Oil' de George Miller, informează AFP.
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.
Un anticorp poate deveni o nouă pistă pentru un medicament împotriva sclerozei multiple Un anticorp posedând potenţiale efecte terapeutice împotriva sclerozei multiple, numită şi scleroza în plăci, cea mai frecventă cauză de handicap neurologic la adulţii tineri, oferă perspective pentru un nou medicament care să lupte împotriva maladiei, potrivit cercetătorilor de la Institut National...
Tinerii care lucrează noaptea riscă de două ori mai mult să facă scleroză în plăci (studiu) Stockholm, 18 oct/Agerpers/ - Adolescenţii care lucrează noaptea riscă de două ori mai mult să facă scleroză în plăci decât restul populaţiei, arată un studiu suedez publicat marţi în revista ştiinţifică 'Annals of Neurology', preluat de AFP.
Prof. dr. Ovidiu Băjenaru: Scleroza în plăci, o problemă de sănătate publică Prof. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, a reliefat miercuri, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Scleroză Multiplă (în plăci), că afecţiunea este cea mai invalidantă boală a adultului tânăr şi de aceea constituie o problemă de sănătate publică...
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie