Cele mai citite
 


Haiti: 2.120 de morţi, din cauza epidemiei de holeră
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare haitiene au confirmat, marţi, că 2.120 de persoane au murit din cauza epidemiei de holeră, care afectează ţara de la jumătatea lunii octombrie, transmite EFE.
Potrivit datelor publicate în ultimul raport al Ministerului Sănătăţii Publice şi Populaţiei (MSPP), referitor la evoluţia bolii, numărul persoanelor îngrijite din cauza epidemiei este de 93.222, din care 44.157 au fost spitalizate. Dintre acestea din urmă, 42.698 au fost externate după ce s-au însănătoşit.

În ceea ce priveşte persoanele decedate, 1.459 au murit în spital, iar restul de 661 - în sânul comunităţilor din care făceau parte, fără a fi duse la centrele medicale.

Singurul departament în care nu se înregistraseră decese era Nippes (sud-vest), însă în ultimele zile au decedat şi aici două persoane, potrivit ultimului raport al MSPP, ce poartă data de 4 decembrie. Cu 793 de morţi, departamentul Artibonite este cel mai afectat de epidemie.

În Republica Dominicană, separată de Haiti de o frontieră cu o lungime de peste 300 de kilometri, s-au înregistrat până acum 20 de cazuri de holeră, însă fără decese.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Peste 500 de morţi de holeră în Haiti Epidemia de holeră care a lovit Haiti a provocat moartea a peste 500 de persoane, potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii din acest stat, relatează AFP.
Holeră: 253 de morţi în Haiti, 3.115 spitalizaţi Port-au-Prince, 24 oct /Agerpres/ - Epidemia de holeră în Haiti a făcut 253 de morţi, dintre care doi într-un sat din apropiere de Port-au-Prince, şi 3.115 persoane sunt spitalizate, potrivit ultimului bilanţ oficial anunţat duminică.
Uraganul Matthew: 1.000 de morţi în Haiti (date neoficiale) Numărul neoficial al persoanelor decedate în Haiti în urma uraganului Matthew a crescut, duminică, la 1.000 de persoane, informează Reuters. Potrivit agenţiei de protecţie civilă, cifra oficială este de 336 de morţi, numărătoarea avansând cu dificultate deoarece autorităţile trebuie să viziteze fiecare...
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.