Cele mai citite
 


Botoşani: Curtea de Apel Suceava obligă Spitalul Judeţean Mavromati să plătească integral salariile angajaţilor
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani beneficiază, începând din luna noiembrie, de drepturi salariale integrale, potrivit unei sentinţe a magistraţilor Curţii de Apel Suceava.
Sindicatul TESA din cadrul Spitalului Judeţean a obţinut în instanţă suspendarea aplicării Ordinului 1933/ 2010 a ministrului Finanţelor Publice pentru aprobarea Normelor metodologice privind virarea la bugetul de stat a sumelor rezultate prin reducerea drepturilor salariale pentru personalul instituţiilor prevăzute la articolul 3 din Legea nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.
Sindicatul a dat în judecată Guvernul, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii, cerând să renunţe la reducerea cu 25% a salariilor pentru cei aproximativ 1.000 de salariaţi, pe motiv că aceştia nu fac parte din categoria personalului bugetar. Curtea de Apel Suceava a admis cererea sindicatului şi a suspendat executarea Ordinului 1933 până la pronunţarea pe fond a instanţei. Sentinţa este executorie şi poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile.
'Noi nu ne încadrăm în categoria personalului bugetar. Noi suntem prestatori de servicii, iar veniturile noastre nu provin de la bugetul de stat, ci din serviciile prestate pentru Casa de Asigurări de Sănătate', a declarat, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului TESA, Victor Niţu.
Conducerea spitalului recunoaşte sentinţa instanţei sucevene şi anunţă că, până la judecarea recursului, va pune în aplicare hotărârea judecătorească.
'Orice hotărâre judecătorească este lege şi trebuie aplicată. Vom vedea care sunt paşii următori. Aşteptăm să vedem comunicarea în acest proces şi vom ţine cont de hotărârea instanţei. Hotărârea este executorie şi trebuie dusă la îndeplinire. Banii noi oricum îi avem. În loc să îi dăm la salariaţi, în dădeam la trezorerie', a afirmat managerul Spitalului Judeţean, Ovidiu Mimor, care susţine că banii sunt prevăzuţi în buget.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, refuzat de Casa de Asigurări la decontarea a 4,7 milioane de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani va trebui să acopere din bugetul propriu costurile de internare a peste 4.000 de pacienţi, după ce unitatea medicală a depăşit plafonul maxim de internări contractat, în 2011, cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri,...
Botoşani: Restricţionare la internări la Spitalul Judeţean 'Mavromati' Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' a impus restricţii la internare, pentru a nu depăşi numărul de internări contractat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul medical al spitalului, dr. Mihaela Miler.
Botoşani: Spitalul Judeţean Mavromati, obligat pentru a patra oară de instanţă să reangajeze un salariat Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost obligat la plata unor daune morale de 30.000 de lei unui angajat, care a fost concediat ilegal de patru ori în mai puţin de doi ani. Magistraţii Tribunalului Botoşani au decis, miercuri, că deciziile de concediere ale fostului şef al Serviciului...
Botoşani: Buget mai mare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, 29 apr /Agepres/ - Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost majorat prin contractul încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a anunţat, miercuri, preşedintele CJAS, Costel Lupaşcu.
Botoşani: Proteste la Spitalul Judeţean "Mavromati" faţă de respingerea comasării Aproximativ 100 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani au protestat, joi dimineaţă, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a refuza comasarea spitalelor din judeţ.
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean Mavromati după ce un medic a acuzat asistentele şi infirmierele de incompetenţă Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", Viorel Iliuţă, a dispus, sâmbătă, declanşarea unei anchete administrative, după ce un medic neonatolog de pe Secţia de obstretică-ginecologie a sesizat lipsa de competenţă a unor asistenţi medicali.